MNB
MNB - 2

Hírek

Akadálymentes akadálypálya

2013. május 09., 19:31

Ezentúl mozgáskorlátozottak is használhatják a gyöngyösfalui Holdfényliget drótköteles csúszópályáit. Az avató ünnepséget megelőző teszten egy kerekesszékes fiatal meleg pillanatokat élt át a erdei kötélpályán.

Akadálymentes akadálypálya

Legelőször Horváth József próbálhatta ki a drótkötélpályát. A szánkónak nevezett elem kibillent az egyensúlyából és a kerekesszékkel együtt a földre zuhant. A biztosítókötelek megtartották a férfit. A személyzet gyorsan lehozta az 5 méteres magasságból.

Horváth József
"Hirtelen jött az egész, kapaszkodtam, ahogy tudtam, de nem pörgött le előttem az életem, úgyhogy valószínű annyira nem volt félelmetes."

Az avatón Szekeres Pál helyettes államtitkár arra buzdította mozgássérült társait, hogy ne riadjanak vissza a kalandoktól.

Szekeres Pál, helyettes államtitkár Nemzeti Erőforrás Minisztérium
"Elmesélem a gyerekeimnek, hogy van egy olyan közösség egy olyan hely, ahol tudunk család lenni, és a család egy tagja nem szemlélő, hanem aktív része tud lenni a programnak."

A park üzemeltetője régóta tervezi, hogy a fogyatékosok számára érhetővé teszi a szolgáltatásokat.

Szőnye Péter, ügyvezető Holdfényliget
Már évekkel ezelőtt elkezdtünk beépíteni olyan elemeket a kalandparkba, amelyek segítségével a valamilyen fogyatékkal élők emberek is tudnak bizonos szolgáltatásokat igénybe venni.

Az ünnepséget követően többen is kipróbálták a drótkötélpályát. Hozleiter Fanny születése óta mozgássérült.

Hozleiter Fanny
"Nagyon nagyon izgalmas volt, felfelé is lefelé is, szóval mindig tartottam magam és a féket, hogy ne csússzak be, de nagyon nagy adrenalin, teljesen fel vagyok pumpálva."

A pálya Európa ötödik olyan kalandparkja, melyet mozgáskorátozottak is használhatnak.