MNB - 2
MNB

Hírek

Ajándékozó körút

2019. december 10., 15:04

A Bokréta Bölcsődében kezdődött, és a Barátság utcai épületben lévő idősklubban folytatódott a karácsonyi ajándékozási körút. Mint minden évben, ilyenkor az önkormányzat meglepetéssel kedveskedik az intézményeinek - többnyire hasznos műszaki cikket kapnak.

Ajándékozó körút

Karácsonyi hangulatban várták a Bokréta Bölcsődében László Győzőt a kicsik és a nagyok, adventi énekeket adtak elő a kiscsoportosok.

“Karácsonyt várva várja a Föld”

Az alpolgármester ezt a dobozt adta át elsőként a hagyományos körút első állomásán. Azt mondta, mindegyik intézmény maga választja ki, hogy mire van szüksége.

László Győző - alpolgármester
“Általában játékot vagy felszerelési tárgyat, itt például egy mosogatógépet sikerült vásárolni, az idősek klubjába pedig, ahova megyünk, mikrohullámú sütő és kávéfőző beszerzése, tehát mindenki maga tudja, hogy mi az, amire szüksége van, és mindenhova azt visszük, amit kérnek.”

A Bokrétába több mint hetven gyerek jár. A csoportszobákban, de a kiszolgáló helyiségekben is körbevezették az alpolgármestert.

Pósfainé Sebestyén Bianka - vezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
“Ebben a bölcsődében azért volt szükség a mosogatógépre, mert egy nagy főzőkonyhával működünk, tálalókonyháink is vannak, tehát másik bölcsődékre is főznek, és nagy segítség, hogy gyorsabban történik a mosogatás. A többi bölcsődében mindenhol mást kértek, a Kuckó Bölcsődében például játékokat, hiszen oda költözött egy minibölcsőde.”

Az ajándékért cserébe apró meglepetéssel lepték meg a városvezetőt.

Szabó Edit - vezető, Bokréta Bölcsőde
“Dolgozónk készítette, ez egy kosár, ő fonta, van benne ajtókopogtató, karácsonyfa, karácsonyfadísz, és egy picinyke asztali dísz.”

Az épületben működik a Barátság utcai idősek klubja, ez volt a következő helyszín. A mikrosütőt és a kávéfőzőt a klubtagok kérték, ide félszázan járnak. Az aktív közösségi élethez jól jönnek ezek a berendezések.

Kulcsár Lászlóné – igazgató, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
“A kihasználtsága 90 százalék körül mozog, vagy talán még ezt is meghaladja időnként,. aminek nagyon örülünk, mert nagyon fontos, hogy az idősek aktívan töltsék az idejüket, és ehhez ezek a klubok teljes mértékben hozzájárulnak.”

A klubot idén újították fel, közel 40 millió forintból alakították ki az akadálymentes, korszerű és otthonos környezetet.