Hírek

Ajándék a Rumi Gyermekotthonnak

2020. december 22., 22:32

Ajándékcsomagot küldött karácsonyra a Rumi Gyermekotthonnak a körmendi, a büki roma nemzetiségi önkormányzat és a Fáklyavivők Alapítvány közösen. Ez a hármas összefogás nemcsak a decemberi ünnepi időszakban, hanem év közben is segít, amikor csak tud az állami gondoskodásban élő gyerekeknek és a rászoruló családoknak.

 

Ajándék a Rumi Gyermekotthonnak

Tele a csomagtartó zacskókkal, dobozokkal - üdítő, rágcsálnivaló, édesség és gyümölcs is helyet kapott a karácsonyi csomagban, amit a Körmendi és a Büki Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Fáklyavivők Alapítvány tagjaival közösen gyűjtött össze. A szállítmányt a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ udvarán pakolták ki, és majd a Rumi Gyermekotthonba juttatják el.

Ferkovics József - elnök, Fáklyavivők Alapítvány
"Szerintem ebben a nehéz világban, hogy a covid-járványban, sokan elestek a munkától, vagy korlátozva vannak. Fontos, hogy az emberek ilyenkor segítsenek, és figyeljenek egymásra, remélem, nem csak karácsonykor."

A rumi otthonban 17 középsúlyos értelmi fogyatékos gyermeket gondoznak. A csomagokat szétosztják a lakásotthonos csoportok között, akik idén is bensőséges hangulatban ünnepelhetnek.

Pados Zsolt - intézményvezető, Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
"Elég családias ez, most már majdnem mindenhol lakásotthonok vannak, nincs nagy intézményi karácsony, hanem szenteste mindenki a saját csoportjában ünnepel a kis karácsonyfájánál az ajándékok mellett azokkal a munkatársakkal, akik ott a csoportban dolgoznak."

Az intézményvezető azt is elmondta, arra számítottak, hogy a járványhelyzet miatt idén kevesebb felajánlás érkezik, de ez nem igazolódott be: nagyon aktívak voltak az adományozók. Értékes játékokat, tartós élelmiszert kaptak a gyermekotthonok, ami fontos és hasznos ajándék az ott élő fiataloknak.