Hírek

Adventi vásár körkép

2019. december 05., 14:38

Alig tíz százalékkal emelkedtek tavalyhoz képest az árak a Fő téri adventi vásáron. A forralt bor mellett más alkoholos “lélekmelegítők” fogynak legjobban, de a szaloncukrot is viszik az emberek. A tömegre karácsony előtt számítanak az árusok.

Adventi vásár körkép

“Angyalkákat keresek!”

A kerámia figurák között válogat Gabriella, aki szerint idén különösen szép az adventi vásár. Itt szerzi be a (06:02) karácsonyi ajándékok, díszek egy részét minden évben.

Ávárné Geröly Gabriella
“Másodszor vagyok itt a forgatagban, körülnézek az árakkal kapcsolatosan, dekorációkkal nagyon meg vagyok elégedve, nagyon sokszínű és nagyon jó, egy picivel drágábbak az elmúlt évekkel összehasonlítva, de maga a hangulat nagy örömmel tölt el.”

A karácsonyi dallamok mellett az adventi vásárban forró italfélék széles választéka is várja a vendégeket.

“A vörös és fehérborunk legfontosabb alapanyaga a karamellizált cukorszirupunk.”

A standoknál baráti társaságok, sőt céges csapatépítő közösségek is összejönnek: érdemes legalább egyszer sort keríteni erre a négy hét folyamán.

Farkas Mihály - ügyvezető igazgató, EUROSOLVING Kft.
“A hétvégék erősebbek, a hétközbeni napok gyengébbek, a fizetések és a céges bulik megkezdése után többen lesznek, az árakról, hát nem volt jelentős áremelkedés, pár százalék.”

A forralt borból egy decilitert tavaly 250 forintért adtak, idén 300 forint körül kínálják a standoknál.

Tóthné Varga Alexandra
“”Eljöttünk ide apukámmal egyet, gondoltuk felmelegedni egy kicsit, ugye forralt bort inni, éppen a vörösbort választottuk, mert az a kedvencem, szerintem apunak is, ez most nagyon jól jön ilyen időben.”

A hidegebb időben emelkedik a forró csoki és tea, valamint az alkoholos italok iránti kereslet: utóbbi közül a tömény, főként a pálinka fogy ilyenkor. A (08:16, 08:59 ) mézeskalácsosnál a legnagyobb a vásárlási kedv: a tavalyi árakhoz képest mintegy öt százalékkal adják drágábban az (09:10) alapvető karácsonyi édességeket.

Mészáros Györgyné
“Az unokáimnak vettem egy kis szaloncukrot, egy pár zoknit, ilyeneket, sokat nem tudok vásárolni, kevés a nyugdíjam.”

A szaloncukor ára 1200-2000 forint körül mozog a vásárban, de (02:27) kolbászra, lángosra is ezreket költhetnek a családok alkalmanként. Aki komolyabb ajándékot - szőrmét, plüsst - szeretne beszerezni itt, háromezer forint alatt nem tudja megúszni a vásárlást.