Hírek

Adventi koncertet adott a Csík zenekar

2011. december 06., 16:22

A sikeres nyári turné után úgy döntött a Csík zenekar, hogy adventi koncertsorozatra indul, ezúttal az autentikus népzenét és az alternatív rockot is otthon hagyták. Ezúttal az ünnepi várakozás  jegyében csendültek fel dalok és versek körútjuk második állomásán, a szombathelyi Székesegyház falai között.

Adventi koncertet adott a Csík zenekar

Csík János
„Nagyon örültem a gondolatnak, mert tényleg nagyon sokat jövünk- megyünk fesztiválokon, zajosabb koncerteken vagyunk, úgymond bulisabb produkciók vannak. Fontosnak tartom, az igazi ünnepeket, melyekből egyre kevesebb van. Nem baj, ha megünnepeljük ebben a várakozási időszakban muzsikával, zenékkel, versekkel."

Csík János
„Nagyon szép versek, kórusművek születtek, egyházi népénekek vannak, és nagyon nehéz úgy összerakni, hogy a mai embernek is igazi élményt adjon. … Azok a dalok, amelyek alapján megismerte az ország a Csík Zenekart, nem fognak megszólalni.  Itt valóban szép versek, a könnyű műfajból néhány szép dal, kórusművek, és olyanfajta igaz gondolatok szólalnak meg az igazságról, a szeretetről, a reménységről, a hitről, ami nagyon fontos az Advent időszakában. Ez a műsornak is nagyon fontos része, az alapgondolata."

Az előadásban közreműködött a Bolyai-iskola énekkara, a lírai, prózai szövegrészleteket pedig Őze Áron színművész mondta el. Igazán szívet melengető, megnyugtató pillanatokat varázsolt a templomi hidegbe.

A Székesegyház miliője csak fokozta az ünnepi hangulatot. Egy alternatív, közös fohászkodássá nőtte ki magát az este.

Csík János
„Ha az ember templomba jön, van egy áhitatos megszeppenés. Technikai körülmények is mások. És maga a helyszín, mely egyfajta varázslatot ad, egyfajta segítséget, másrészt visszafogottabbá teszi az embert. Azt hiszem, az a fajta dolog, amit ez a fajta műsor mondani akar, hogy kit is várunk, mi is ez, és kik vagyunk mi, és van remény. Van még remény azok iránt a dolgok iránt, amik fontosak és értékesek."