Hírek

Adventi készülődés

2011. november 28., 16:29

Az adventi várokazás időszaka a karácsonyra való készülődéssel telik. Az evangélikus egyházközség vasárnap kézműves foglakozásra és a több mint egy évtizede hagyományos jótékonysági vásárra hívta az érdeklődőket. A Savaria Múzeumban is készíthettek karácsonyi díszeket, mézeskalácsot a gyerekek.

Adventi készülődés

Az evangélikus egyházközség hagyományos adventi rendezvényén akár sógyurma karácsonyfadíszt vagy tojástartóból angyalkát is készíthettek a gyerekek.

Szabó Laura
"Kis üdvözlőkártyát, szalvétatartót, kis fadíszt vagy ajándéktartó dobozt lehet készíteni."

Sok kézzel készített ajándéktárgy talált gazdára az adventi vásáron is, melynek bevételét minden évben a gyülekezeti ifjúsági munkára fordítják.

Gregersen-Labossa György - evangélikus lelkész
"Például tartottunk az elmúlt évben konfliktuskezelő tréninget, nyári táborokat, a hittanos tábort támogatjuk belőle, a diakóniai intézményekben folyó munkát is támogatjuk."

Az evangélikus Reményik-iskola diákjai által készített dízsekből a Savaria Múzeum karácsonyfájra is jutott. Az intézmény másodszor hívta ünnepi készülődésre a kézműveseket és az érdeklődőket.

Szommer Ildikó - igazgatóhelyettes, Savaria Múzeum
"Úgy gondoltuk, hogy ez az adventi várakozás ideje, amikor mindenki a karácsonyra készülődik, talán egy kis figyelem esik a kézművesekre is, akik ilyenkor ajándétárgyakat vagy karácsonyfadíszeket készítenek."

Ezek az apróságok kukoricacsuhéból és termésekből készültek.

Tamásné Geröly Mária - népi iparművész
"Egyre többen vásárolnak, gyűjtik a díszeket. Úgy néz ki, hogy egy kis szemléletet is váltottak az emberek, és minél egyszerűbb díszekkel díszítik a karácsonyfáikat."

Az ügyes kezű gyerekeket és felnőtteket kézműves foglalkozások várták, egy másik teremben mézeskalács sült.

"Azért szeretem a mézeskalács-csinálást, mert fárasztó."

A múzeum munkatársai karácsonyfadísz-készítő háziversenyt hirdettek, az alkotások a fogadótérben felállított fenyőre kerültek.