MNB - 2
MNB

Hírek

Adományokat kapott az autista csoport

2018. november 13., 13:20

A többi közt kirakóval, gyurmával, építőkockákkal, xilofonnal gazdagodott a Váci Mihály Általános Iskola autista gyermekeket fejlesztő csoportja. Az új játékok beszerzését a körzet önkormányzati képviselője támogatta.

Adományokat kapott az autista csoport

Nem győztek csodálkozni a Váci-iskola autizmussal élő kisgyermekei, amikor birtokukba vehették új készségfejlesztő játékaikat. Ebben a csoportban 12 sajátos nevelési igényű diák tanul egyéni és kiscsoportos foglalkozások keretében.

Király Brigitta - gyógypedagógus, Váci Mihály Általános Iskola
"Ezek a játékok a gyermekeknek a gondolkodását, memóriáját, olyan képességeket fejlesztenek, melyek az iskolában való működésüket nagyban segítik. Nagyon fontos az, hogy olyan képességeket és olyan tudást tudjunk átadni a gyerekeknek - a játékok segítségével is -, ami aztán az ő önállóságukat, meg az életben való együttműködésüket másokkal, társakkal, felnőttekkel segítik."

Szakadt a zacskó, és százszámra ömlött a szőnyegre a népszerű építőkocka. Többek között segíti a kicsik kreativitásának és kombinatív készségének fejlődését is.

Egy másik dobozból pedig xilofon került elő, amit azonnal meg is szólaltattak. A zeneiség, a hangok képzése vagy megszólaltatása is fontos szerepet jászik a foglalkozásokon. A játékok beszerzéséhez a körzet képviselője nyújtott anyagi segítséget.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
"100 ezer forintot a képviselői keretemből felajánlottam segítségül, hogy ez most megtörténhessen. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés, és azt fontos elmondanom - látva a csoportban lévő gyerekeket, hogy milyen jól érzik magukat - példaértékű az, amit a pedagógusok tesznek ebben a csoportban."

A gyógypedagógusok az új készségfejlesztő játékoktól azt várják, hogy általuk még hatékonyabbá válik a gyerekek oktatása.