Hírek

Adományok a rászorulóknak

2014. december 19., 19:45

Karácsonyt megelőzően aki tud, adományt juttat a nélkülözőknek. Az önkormányzat is megajándékozta a rászoruló szombathelyi embereket.

Adományok a rászorulóknak

Az önkormányzat 16 szociális intézmény számára összesen több mint 4 millió 300 ezer forintot biztosított karácsonyi ajándékok vásárlására. Az intézmények maguk dönthették el, mire van leginkább szükségük. Pénteken Puskás Tivadar polgármester és több önkormányzati képviselő kereste fel az érintett intézményeket.

Puskás Tivadar - polgármester
,,Annak idején Gyebrovszki képviselő úr keresett meg…ezzel tudunk örömet okozni, tudunk szeretet adni.”

Mondta a polgármester a KISZ Lakótelepért Egyesület karácsonyi rendezvényén, ahol beteg és szociálisan rászoruló emberek ajándékot is kaptak.

Vörös Pál – elnök, KISZ Lakótelepért Egyesület
,,Az önkormányzat és a nagyobb vállalatok részéről kaptuk azt a támogatást…adunk 5 ezer forint készpénzt, illetve egy ajándékcsomagot.”

Az egyesület szervezésében, a Károly Róbert utcai élelmiszer áruház előtt hétfőn még 100 karácsonyfát is átadnak a rászorulóknak. Csütörtök este a hátrányos helyzetű családban élő szombathelyi gyerekeket is megajándékozta az önkormányzat.

Takátsné Tenki Mária - elnök, jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága
"Hagyományt szeretnénk teremteni…a mai napon százötven gyermeket tudunk megajándékozni.”

Pénteken ajándékot kaptak a Savaria Rehab-Team ellátottjai is egy halkereskedéssel foglalkozó cégtől.

Németh János – kereskedelmi vezető, Halker Kft.
„Tudjuk azt, hogy a család nélkül maradt embereket kell támogatni, és úgy gondoltuk, hogy legyen nekik is egy karácsonyi szép szentestéjük.”

30 kilogramm pontyot kapott az intézmény halsűrítménnyel együtt, ami közel 150 embernek teszi szebbé a karácsonyát.

Bujtás Edit – ügyvezető igazgató, Savaria Rehab Team
„Nagyon megörültünk ennek, mert évek óta nem volt arra anyagi fedezetünk, hogy halászlevet tudjunk készíttetni a hajléktalanoknak, ez a karácsonyi ebéd részét fogja képezni.”

December 24-én karácsonyi ünnepséget tartanak, ezt követően fogyasztják el a halászlét, amit az intézmény lakói maguk készítenek.