MNB
MNB - 2

Hírek

Adomány a kórháznak

2015. január 27., 19:17

Átadták a városi jótékonysági bál tombolasorsolásának bevételét a Markusovszky- kórháznak. Az adományból hűtőágyat vásárolnak az intenzív osztály számára.

Adomány a kórháznak

Szombaton rendezték meg a hagyományos városi bált a Savaria Múzeum nagytermében. Szombathely vezetői, közéleti személyiségei szórakoztak a nívós programon, amelynek tombolabevételét jótékony célra ajánlották fel. 305 ezer forint gyűlt össze, melyet Puskás Tivadar polgármester kedden délelőtt adott át Nagy Lajosnak, a Markusovszky kórház igazgatójának.

Puskás Tivadar, polgármester
"Az intenzív osztály híreim szerint arra fogja ezt fordítni, hogy azoknak a betegeknek akik újraélesztésre kerültek újraélesztés után vannak és itt kezelik őket az intenzív osztályon a helyszínen elkezdett hűtést folytatják itt az intenzív osztályon."

Évente körülbelül 4-500 ember kerül be szívinfarktussal a szombathelyi kórházba. Az ő kezelésükben segít a megvásárolni kívánt hűtőágy, mely az újraélesztett betegek gyógyulási esélyeit javítja.

Nagy Lajos, főigazgató, Markusovszky-kórház
"Ennek az ágynak nagyon fontos szerepe van. Szívinfarktusban hal meg a legtöbb ember ma Magyarországon és ezek a halálok amik szívinfarktusban bekövetkeznek ezek visszafordíthatók. Körülbelül minden harmadik szívinfarktusos beteg az hirtelen otthon meghal mielőtt beér a kórházba és ezeket az embereket szándékozzuk megmenteni."

A kórház korábban rendelkezett ilyen készülékkel, de jelenleg nincs ilyen hűtőmatrac, így ennek beszerzése nagy segítség az intenzív osztály számára.