Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

A Zrínyi és a Derkovits a diákolimpia döntőjében

Adásban volt: 2019. január 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Zrínyi- és a Derkovits-iskola csapatai jutottak tovább a Játékos sportversenyek diákolimpiájának szombathelyi selejtezőjéből. A két gárda január 26-án hazai környezetben szerepel majd az országos elődöntőben.

Hat szombathelyi iskola, a Zrínyi, a Derkovits, az Oladi, a Gothard, a Bolyai és a Dési kvalifikálta magát az előcsatározások során a Játékos sportversenyek diákolimpiájának városi döntőjébe. A legnagyobb reményekkel természetesen az országos bajnokság címvédője, a Zrínyi érkezett a már jól bevált helyszínre, a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokába. A Vadász Gábor és Gubián Tamás testnevelők által felkészített együttes önbizalommal telve várta a finálét.

Tóth Erik - versenyző, Zrínyi-iskola
“Tavaly és tavaly előtt is megnyertük. Az egyértelmű, hogy most is meg akarjuk nyerni.”

A verseny a megszokott forgatókönyv szerint alakult. A csapatokra tíz olyan feladatsor várt, melyek az ügyességre, a gyorsaságra, valamint a koncentrációra épültek. A Zrínyi annak ellenére végig vezetett, hogy a felkészülésük ezúttal nem volt zökkenőmentes.

Gubián Tamás - testnevelő, Zrínyi-iskola
“A mi csapatunk most sajnos kevesebbet tudott készülni, mint az előző években. Két délután tudtunk összejönni és a testnevelésórákon gyakoroltuk a feladatokat. Ennek tudatában próbáltunk felkészülni. A gyerekek mindent megtettek, amit tudtak. Próbáltuk a maximumot kihozni magunkból.”

A városi finálét végül a várakozásoknak megfelelően a Zrínyi nyerte meg 53,5 ponttal. A második helyen 50,5-tel  a Derkovits, míg a harmadikon 34,5-tel a Gothard végzett. Az biztos, hogy a két továbbjutó iskola a folytatásra nézve is nagyon komoly esélyeket táplálhat. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha mindketten az országos döntőig menetelnének.  

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság
“Gratulálok a Zrínyinek és a Derkónak. Tudjuk, hogy az utóbbi időben a Zrínyi szinte verhetetlen, de a Derkovits is mindig ott van az országos döntőben. nagyon jó helyezésekkel. Többszörös magyar országos diákolimpiai bajnok. Ez egy óriási fegyvertény.”

A két továbbjutó szombathelyi  iskola január 26-án hazai környezetben szerepelhet majd az országos elődöntőben. Onnan a győztes egyenes ágon jut be a döntőbe, míg a második további pótselejtezőkön harcolhatja ki a fináléba kerülést.

2019. január 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében