MNB - 2
MNB

Hírek

A varsói Európa-bajnokságon javítana Ligeti Dániel

2021. április 15., 14:43

A Haladás VSE 31 éves birkózója a sikertelen olimpiai kvalifikációs verseny után a lengyelországi kontinensviadalon hozná magát újra formába.

 

A varsói Európa-bajnokságon javítana Ligeti Dániel

Felemás eddig az idei versenyszezonja a Haladás VSE szabadfogású birkózójának, Ligeti Dánielnek. A 31 éves olimpikon a februári, kijevi nemzetközi versenyen betegség után vett részt, ennek ellenére öt meccset megvívott olyan ellenfelekkel, akiknek volt érme világversenyekről és így is az ötödik helyen zárt. A márciusi, budapesti olimpiai kvalifikációs tornán viszont a nyitómeccsén váratlanul kiesett, így a tokiói kvóta még várat magára. Veréb István tanítványának lesz még lehetősége kiharcolni az olimpiai részvételt, de először még a hétvégén rajtoló, varsói Európa-bajnokságon javítana idei formáján. Ligeti Dániel már a lengyel fővárosban készül a kontinensviadalra, két edzés között értük el telefonon.

Ligeti Dániel - birkózó, Haladás VSE
“Nagyon várom már, hogy ott legyek a páston és küzdjek a legjobbakkal. Hogy mit várok magamtól, azt nem tudom annak tudatában, hogy az utolsó versenyem ugye nem sikerült jól. Azt mindenképp túl szeretném szárnyalni, ehhez már egy jó akció elég lenne. Azért ennél komolyabb vágyaim is vannak. Nagyon bízom benne, hogy jó napot fogok ki és a tudásom 80-90 százalékát tudom hozni, azzal már elégedett lennék.”

Az Európa-bajnoki bronz- és ezüstérmes birkózó szerint ez a 80-90 százalékos teljesítmény akár egy éremmeccsre is elég lehet, de még fontosabb számára a két héttel később kezdődő, szófiai világkvalifikációs torna, ahol mindent egy lapra feltéve már 110 százalékot akar kiadni magából, hogy a 2016-os olimpia után ismét ott lehessen az ötkarikás játékokon.

Ligeti Dániel - birkózó, Haladás VSE
“Egy világverseny mindig más, azt nehéz összehasonlítani bármilyen más versennyel. Valóban valamilyen szinten főpróba is ez most, de szeretném azt a fajta edzésmunkát, amit elvégeztem, azt minél inkább megmutatni a szőnyegen ezen a versenyen is.”

A 125 kg-os súlycsoportban versenyző Ligeti Dániel kedden lép szőnyegre a varsói Európa-bajnokságon.