Hírek

A változékony időjárás miatt fokozott óvatosságra inti a rendőrség a járművezetőket

2016. augusztus 19., 16:24

Jönnek-mennek a frontok, ami sokakat megzavar a koncentrációban, figyelmetlenebbé válnak az autósok. Továbbá a rendőrök fokozottan figyelnek az ittas vezetők kiszűrésére.

A változékony időjárás miatt fokozott óvatosságra inti a rendőrség a járművezetőket

A 86-os főút Szombathelyt elkerülő szakaszán tartottak pénteken délelőtt közlekedésbiztonsági ellenőrző akciót a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Az utóbbi időben kismértében emelkedett a balesetek száma a megye közútjain, többségük az autósok figyelmetlensége miatt következett be. Ebben szerepet játszott a változékony időjárás is, hiszen a frontok kedvezőtlenül hatnak az autósokra, figyelmetlenebbé válnak, csökken a koncentrációképességük. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy alkalmazkodjanak az időjárási viszonyokhoz, és fokozott óvatossággal közlekedjenek. Figyelmet fordítanak az ittas sofőrök kiszűrésére is.

László Péter - közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
"A másik kiemelt felhívási célterületünk az ittas járművezetés. Továbbra sem csökkent az ittasan okozott balesetek száma, kollégáim folyamatosan ellenőrzik és szondáztatják a járművezetőket. A célunk az, hogy minél kevesebben üljenek ittasan a volán mögé."

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy nem elég az autósoknak csak magukra figyelniük, hiszen sokszor mások hibáit is ki kell tudni küszöbölni. A balesetek leggyakoribb oka még mindig a gyorshajtás, valamint az elsőbbségi és kanyarodási szabályok megszegése. Többször adódott példa az utóbbi időben arra is, hogy az autósok figyelmetlenül nyitották ki járművük ajtaját, és a kerékpáros nekiütközött.