Hírek

A tankönyvcsomagokat is szigorú biztonság mellett kapták meg a diákok

2020. augusztus 27., 14:50

Szombathelyen 14.702 diák kezdi meg szeptember elsején a tanévet az általános és középiskolákban. Az intézmények a hagyományos oktatásra készülnek számos óvintézkedés mellett. A tankönyvosztás volt a főpróbája az egészségvédelmi szabályok betartásának.

A tankönyvcsomagokat is szigorú biztonság mellett kapták meg a diákok

Az Oladi Általános iskola előtt és a folyosóján is csütörtök délelőtt hosszú sor kígyózott. A tankönyvosztást időben és térben is eltolva tartották.

Pappné Zsuga Timea
„Nagyon izgulunk, nagyon várjuk az iskolakezdést. Az elmúlt időszak nagyon nehéz volt szerintem mindenki számára. A gyerekek is nagyon várják, hogy közösségbe kerüljenek, végre lássák az osztálytársaikat, a tanáraikat. Amúgy egyébként minden a megszokott módon történt, beszereztük a füzeteket, most pedig a tankönyvosztáson vagyunk.”

A diákoktól és a szülőktől is azt kérték, maszkban érkezzenek, a távolságtartást pedig piros csíkokkal segítették.

Az aláírni valókhoz saját tollat is hoztak a tankönyveikért érkezők, hogy csökkentsék az érintkezést.

Papp Jázmin Edina
Én megértem, hogy maszkban kellett jönni gyerekeknek is, mert hát nem szabad most tömörülni és a távolságot is be kell tartani, így szerintem ez így volt helyes. 8.31

A tanárok maszkban és gumikesztyűben adták ki a diákoknak a tankönyvcsomagokat, amelyekhez idén minden köznevelésben résztvevő tanuló ingyenesen kap meg.

Takács Imréné – intézményvezető, Oladi Általános Iskola
„Valamennyi tankönyvünk megérkezett, hála isten, nagyon jól csináljuk minden évben, hogy a felsősöknek nagyon sok tartós tankönyvet tudunk visszaosztani, és ennek következtében jelentős pénzmegtakarításunk mutatkozik. Közel félmillió forintot fordíthattunk így, mert nálunk angol-magyar kéttannyelvű képzés folyik, a nyelvvizsga előkészítő kiadványok beszerzésére.”

Itt közel 500 diák kezdi meg a tanévet, közös érdek, hogy ezt biztonsággal meg is tehessék – mondta az intézményvezető. Három elsős osztályuk lesz idén, ők már a hétfői szülői értekezleten megkapták a tankönyvcsomagokat. Ebben az iskolában a tanévnyitó is más lesz, mint eddig, hiszen augusztus 31-én csak a legkisebbek gyűlnek össze az aulában, és ők is osztályonként fél órás időeltolással. A nagyobbaknak kedden reggel tartanak kis ünnepséget szigorú biztonsági előírások mellett.