Hírek

A Szigetszentmiklóst verték a szombathelyi futsalosok

2018. szeptember 20., 14:35

Nagy küzdelemben 3:1 arányú győzelmet aratott az újonc Szigetszentmiklós ellen a Haladás NB I-es futsalcsapata. A szombathelyiek a három bajnoki pontnak köszönhetően továbbra is a tabella élmezőnyében foglalnak helyet.

A Szigetszentmiklóst verték a szombathelyi futsalosok

Kifejezetten nagy tempóban kezdte a Szegetszentmiklós elleni hazai mérkőzését a Kútház-Haladás VSE futsalcsapata, ám a derbi elején a helyzetek rendre ki is maradtak. Szerencsére a 9. percben Fülöp sietett a vasiak segítségére, aki a saját kapujába találva szerzett vezetést a zöld-fehéreknek. Azonban nem sokáig örülhettek a szombathelyiek, mivel a 13. percben Ökrös egyenlíteni tudott. A félidő hajrájában aztán jött Simic és góljával ismét a hazaiak kerültek előnybe. A 23. percben pedig Dróth szabadrúgásból elért találatával a 3:1-es végeredményt is beállította.

Dróth Zoltán - futsaljátékos, Kútház-Haladás VSE
“Az a legfontosabb, hogy sikerült begyűjteni a három pontot. A játék megint nem volt tökéletes. Én úgy érzem, hogy a Szigetszentmiklósnál gólokkal jobbak vagyunk, többel, mint kettő. Sajnálom, hogy nem tudtunk gólokat szerezni.”

A Haladás csapata hazai pályán ismét nagyon megszenvedett. Az viszont pozitívum, hogy a Csömör elleni döntetlen után ezúttal a győzelem is összejött. Ettől függetlenül tény, hogy még nagyon sok munka vár a vasi gárdára.

Horváth Péter - csapatkapitány, Kútház-Haladás VSE
“Új a csapat szerkezete, új vezetőedzőnk van, új dolgokat tanulunk, ezt mind el kell sajátítani. Ehhez idő kell, hogy összeérjen a csapat és azt a munkát, azt a mentalítást és azt a formát, amit az edző szeretne elsajátítsuk. De ehhez idő kell.”

A szombathelyi csapat a nagy küzdelemben kiharcolt győzemének köszönhetően továbbra is a tabella harmadik helyén áll. A vasiak legközelebb október 8-án, hétfőn lépnek pályára, amikor a sereghajtó BME együttesét fogadják az Aréna Savariában.