MNB
MNB - 2

Hírek

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését nyerte meg az SZKKA NB I/B-s női kézilabdacsapata

2019. február 27., 15:42

A szombathelyiek 25:19 arányban győzték le a nagy rivális NEKA együttesét, és így fél lábbal már az élvonalban érezhetik magukat.

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését nyerte meg az SZKKA NB I/B-s női kézilabdacsapata

A bajnokság Nyugati-csoportjának két legjobb csapata mérte össze tudását Szombathelyen a pontvadászat 13. fordulójában. A remek erőkből álló gárdák szeptemberben már találkoztak egymással, akkor a szombathelyiek idegenben is le tudták győzni a Balaton-partiakat. Így egyertelműen Marosán György tanítványai számítottak most esélyesebbnek. Ennek megfelelően a vasiak kezdték jobban a rangadót, ám a félidő végén a NEKA egy találatra fel tudott zárkózni. A 10:9-es állásról induló második játékrészben aztán az SZKKA szép fokozatosan felőrölte a vendégek ellenállását és végül 25:19-re nyerte meg a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő találkozót.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
“A kapusteljesítményünk is rendben volt, meg a védekezés is jó volt. Jó ütemben ütköztünk, amire készültünk azt sikerült megcsinálni. Nagyon kellemetlen stílusú csapat a NEKA. Ha ezeket a távolságokat nem jól találjuk meg, akkor komoly problémáink lehettek volna.  De mindenkire büszke vagyok, mindenki megoldotta a rá mért feladatot.”

Az előző fordulóban a szombathelyi csapat 28:28 arányú döntetlent játszott a harmadik helyezett Kozármisleny otthonában. Így most a vasiaknak mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy átvegyék a vezetést a tabellán. Ez sikerült is nekik, ennek köszönhetően pedig a vesztett pontok tekintetében már hárommal jobban állnak, mint a NEKA.

Virág Noémi - kézilabdázó, SZKKA
“A múlt heti döntetlennek a tanulságait átbeszéltük. Úgy gondolom, hogy összeállt a védekezésünk, kemények voltunk. Tudtunk futni. Sokat javultunk a múlt héthez képest és meg is lett az eredménye, hatgólos győzelem.”

Az SZKKA 13 mérkőzést játszva 25 ponttal rendelkezik, míg a közvetlen üldöző Balaton-parti együttes 14 meccsen gyűjtött 24-et. Ez azt jelenti, hogy Virág Noémiék fél lábbal már az NB I-ben érezhetik magukat.