MNB
MNB - 2

Hírek

A szervezeti átalakítások nyomán újjáalakult a Savaria Egyetemi Központ Tanácsa

2013. szeptember 16., 13:43

Kedden ülésezett az újraválasztott testület. A tanácskozáson díszpolgárt avattak és átadták az idei Köztársasági ösztöndíjakat is.

A szervezeti átalakítások nyomán újjáalakult a Savaria Egyetemi Központ Tanácsa

Újjáalakult a Savaria Egyetemi Központ Tanácsa, hivatalosan a hétfőn tartott tanácsülésen. Az egyetemi szervezeti változások miatt volt szükség az átalakításra.

Horváthné Molnár Katalin – megbízott elnök-rektorhelyettes, SEK
„Ez a szervezeti változás egyfajta képzési hangsúlyváltás, hangsúlyeltolódás: a pedagógusképzés előtérbe kerülésével a bölcsészettudományi kar és a művészeti, nevelési és sporttudományi karnak az egyesülésével Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar néven, és mivel a kar újjáalakult, át kellett alakítani a tanácsot.”

A Tanácsülésen átadták a Köztársasági ösztöndíjakat. Összesen 9 hallgató vehette át az egy évre szóló ösztöndíjat, tanulmányi és iskolán kívüli munkájukat ismerték el.

Sztranyák Zsófia
„Amiért kiérdemeltem az elsősorban az iskolán kívüli teljesítményem: különböző pályázatokon, grafikai biennálékon részt vettem, díjakat, elismeréseket gyűjtöttem, tudományos konferencián is díjat nyertem.”

Molnár Szandra
„A legfőbb irányvonal, ami a Köztársasági ösztöndíjnál megjelent, az a tanulmányi átlagom, ami két féléven keresztül öt egész, emellett pedig az országos tudományos diákköri konferencián pedagógiai-pszichológiai szekcióban első helyezést értem el.”

Hérincs Dávid
„Fizika főszakos vagyok, emellett még matematikát tanulok minor szakként, most vagyok harmadéves, valószínűleg ebben az évben fogok végezni.”

A Tanács ülésén a Nyugat-magyarországi Egyetem Díszpolgára kitüntetést vehette át Michael Davis Hughes, a londoni Middlesex Egyetem professzora, az elmúlt 15évben végzett sporttudományi munkájának elismeréseként.