MNB - 2
MNB

Hírek

A Szegedet verte a Falco a középház utolsó fordulójában

2015. április 21., 16:36

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középházi középszakaszának utolsó fordulójában a Falco a szegedieket fogadta az Aréna Savaria mintegy ezerfős közönsége előtt. A tét nélküli mérkőzést az utolsó negyedben fordította a maga javára a szombathelyi csapat.

A Szegedet verte a Falco a középház utolsó fordulójában

A szombathelyieknél Martinic, Majsztorovic, Simon, Bus és Bazsó is hiányzott sérülés miatt, míg a vendégeknél Balaban volt maródi.  

Az első tíz percben szinte minden triplát bedobtak a vendégek, 23-31 volt ekkor az állás a Szeged javára. Aztán Váradi és Perl vezérletével 27-21-re hozta a Falco a második negyedet, így 50-52-vel vonulhattak a félidei pihenőre a csapatok. A szünetben Koczka Tibor alpolgármester és a klub vezetői köszöntötték az U21-es bajnokságot nyert Falco-játékosokat.  

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kétpontos vendégvezetésnél kezdődött meg a negyedik negyed, melyben a Falco a 29 pontig jutó Krsztanovic játékának köszönhetően teljesen felőrölte a Tisza partiakat és 105:84-re megnyerte a mérkőzést. A Falco egyik legjobb játékosa a kitűnően védekező és ezúttal 6 pontot szerző Bognár Kristóf volt.  

Bognár Kristóf kosárlabdázó – Falco KC
,,A végeredmény nem tükrözi, hogy milyen kemény mérkőzést játszottunk a Szegeddel. Gratulálok nekik és a csapatomnak is, mert így is tudtunk nyerni, ők pedig egy egál meccset tudtak velünk játszani három negyeden keresztül. ”

A szombathelyiek vezetőedzője a fölényes győzelem után már a rájátszás első meccsét latolgatta.

Kálmán László vezetőedző – Falco KC
,,A padról beszálló emberek lendítették át a csapat szekerét. A rájátszás szerdán már kezdődik és nem tudom, kivel fogunk játszani, de az egy sokkal nehezebb ellenfél lesz, úgyhogy sokkal motiváltabban és koncentráltabban kell kezdeni, nem úgy, mint a Szeged ellen. Hátráltat bennünket, hogy a Doyne és Perl Zoli nem fog játszani. Most úgy láttam, hogy a Zolika sérülése komoly, így ez egy nagy érvágás volt, ahhoz képest, hogy egy tét nélküli meccs volt. ”  

A középházat első helyen záró Falco az Atomerőmű otthonában kezdi meg a rájátszást. A párharc első meccsét szerdán rendezik Pakson, a második pedig szombaton lesz az Aréna Savariában.