Hírek

A Széchenyi Programiroda-hálózat országos fórumsorozatot szervez

2012. december 03., 17:41

Szombathelyen is tájékoztatták az érdeklődőket a már megvalósított pályázatok tapasztalatairól és a jövő lehetőségeiről.

A Széchenyi Programiroda-hálózat országos fórumsorozatot szervez

Másfél évvel ezelőtt kezdte meg működését a Széchenyi Programiroda-hálózat. A nyugat-dunántúli régióban 21 tanácsadó dolgozik, ők eddig 4500 ügyféllel vették fel a kapcsolatot. Jelenleg 5-600 folyamatban lévő pályázatot bonyolítanak. Céljuk közelebb hozni az uniós pályázati lehetőségeket az érintettekhez, és segítséget nyújtani a megvalósításban. A jövőben várhatóan az energetikai korszerűsítést szolgáló kiírások lesznek népszerűek, de emellett számos más lehetőség is kínálkozik a vállalkozások, önkormányzatok számára.

Samodai Imre - regionális igazgató, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
"Vannak munkahelyteremtő pályázatok, kombinált mikrohiteles pályázatok, amiket eszközbeszerzésre vagy ingatlanfejlesztésre lehet fordítani. Tehát még mindig van pénz és bíztatok mindenkit, hogy pályázzon, mert vannak jó pályázatok."

A fórumsorozat mai szombathelyi állomásán nagy volt az érdeklődés. A tájékoztató egyik része az uniós források segítségével megvalósult, már lezárt beruházásokról szólt. Lazáry Viktor Szombathely alpolgármestere hosszan sorolta a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseket. Az utóbbi két évben 17 milliárd forint támogatás érkezett a városba, ebből az önkormányzat saját nyertes pályázatai kétmilliárd forintot tesznek ki.

Lazáry Viktor - alpolgármester, Szombathely
"A fő hangsúyt a közintézmények fejlesztése, ezen belül az iskolák fejlesztése kapta .... Szombathelyen."

Jelenleg mintegy 34 milliárd forint értékű beruházás van folyamatban a városban a nagyvállalatok és egyéb beruházók révén. Az önkormányzat továbbra is törekszik arra, hogy uniós forrást szerezzen a fejlesztéseihez, különösen fontosnak tartják folytatni az iskolák informatikai korszerűsítését.