MNB - 2
MNB

Hírek

A szabadidősportot népszerűsíti a Magadért Sportolj elnevezésű országos roadshow

2019. április 17., 13:34

A Magyar Szabadidősport Szövetség 850 településen csinál kedvet minden korosztály számára a testmozgáshoz a következő két évben. Szombathelyen szombaton, a Király Sportlétesítményben lehetett kipróbálni többféle sporteszközt is.

A szabadidősportot népszerűsíti a Magadért Sportolj elnevezésű országos roadshow

Az erős szél és a hideg sem szegte kedvét az ergométeren megmérkőző fiataloknak. Többek között ezt az eszközt lehetett kipróbálni a Magadért Sportolj országos, szabadidősportot népszerűsítő programon. A nyílt nap megnyitóján Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta, hogy Szombathely sportváros, ahol jelentős az élsport és a diáksport, a szabadidő sportos eltöltését pedig már ez a rendezvény is segíti.

Puskás Tivadar – polgármester, Szombathely
Miért fontos a szabadidősport Szombathely számára, egyáltalán miért a szabadidősport? Azért fontos, hiszen az emberek egészségéhez, az egészségmegőrzéshez messzemenően hozzájárul az, ha sportosan élünk, mozgunk. ezért ez mozgásra ösztönöz bennünket.

Az olimpiai bajnok úszó, Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is a rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozta, ezért többéves stratégiát dolgoztak ki. A Magadért sportolj kampány keretében 850 településen népszerűsítik a szabadidősportokat. A roadshow kiemelt állomása Szombathely volt.

Czene Attila elnök, Magyar Szabadidősport Szövetség
A szabadidősport alapvetően kinti, outdoor tevékenység. 9.05 Nem csak azért, mert a szabadban, szabadidőben, hanem ritkábban csináljuk, mint a versenysportot. Jó lenne, ha nem csak hetente 1x, hanem többször is mozognának. 9.24

A Magyar Szabadidősport Szövetség egy napra többféle eszközt is biztosított a sportolni vágyók számára, kipróbálhatták például a teqballt, és valós teljesítményt követelő virtuális kerékpáros versenyt is szerveztek.

Fodor Ádám
Nagy volt a szembe szél. Hiába vagyunk fallal szemben, az oldalszél bezavart, kicsikét a bicikli elment jobbra. Ilyen eszközön még nem nagyon bicikliztem, kicsit fura is a pedál. A méretek sincsenek megfelelően kinyújtani, de hát ez egy jó kis verseny volt.

A Magadért sportolj elnevezésű kampány célja, hogy az év minden napján minden korosztály testmozgással tegyen a saját egészségéért. A tervek között szerepel, hogy egy tártkapus programsorozat keretében az állami létesítmények infrastruktúráját térítésmentesen használhassák a sportolni vágyó érdeklődők.