Hírek

A Segítés Városa

2015. május 21., 18:07

Polgármesteri köszönetben részesült az a rendőr főtörzszászlós, aki horgászverseny közben mentette meg egy társa életét. A “Segítés városa” elnevezésű programban tavaly vettek rész a rendőrség dolgozói.

A Segítés Városa

Elsősegély táborban gyakorolják a defibrillátor használatát a diákok.

A “Segítés városa” elnevezésű program Puskás Tivadar polgármester kezdeményezésére 2012 óta működik Szombathelyen. Cél, hogy legalább 30 ezren megtanuljanak újraéleszteni.

Puskás Tivadar- polgármester
“Ennek a programnak a keretében azt mondottuk, hogy minél több ember, de mondjuk Szombathely lakosságának egyharmadát megtanítjuk az alapvető újraélesztési tudásra. Na most ennek keretében, a könnyen elérhetőket, diákokat, a fegyveres testületek tagjait, szervezett dolgozókat igyekeztünk és igyekszünk továbbra is kiképezni az újraélesztés alapvető mozzanatainak tudására. ”

Az újraélesztés technikáját tavaly, a rendőrség dolgozói is felelevenítették. A tanultakat pedig egy nem várt alkalomnál használni is kellett.

Szabó Zoltán -rendőr főtörzszászlós, szolgálatparancsnok
“Egy IPA és egy határőr SC horgászversenyén vettünk részt,  és eközben az egyik nyugdíjas kollégánk rosszul lett. Keringés megállása volt, innentől kezdve, újraélesztettük, hála istennek sikerült. A mentők elszállították, a mai nappal dolgozik, teljesen felépült.”

Az életmentésért a polgármester is köszönetet mondott a rendőr főtörzszászlósnak.Szerinte ezek a pozitív visszajelzések azt igazolják, hogy a reanimációs programot folytatni kell.