Hírek

A Savaria Szimfonikus Zenekar pénteki koncertjével kezdődik a komolyzenei évad Szombathelyen

2012. szeptember 25., 20:35

Az első előadást még 10 hangverseny követi tavaszig., emellett kamarazenei koncertek és operaelőadások is várják a közönséget. Az évad kiemelkedő eseménye lesz az idén 50 éves jubileumát ünneplő zenekar gálahangversenye novemberben.

A Savaria Szimfonikus Zenekar pénteki koncertjével kezdődik a komolyzenei évad Szombathelyen

Vásáry Tamás karnagy, aki első magyarként a közelmúltban kapta meg az UNESCO Mozart-díját, az évadnyitó koncertre készül a szimfonikusokkal. A zenekar szeptember 28-án kezdi a bérletsorozatot, amelyben 11 szimfonikus hangverseny szerepel. 

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
Idén is 3 bérletünk lesz, a szimfonikus, az opera és a kamarazenei bérlet. Annyi változás azért történik, hogy az operabérlet 4 előadásából 3-at rendezünk az idén, teret adva az Iseumi Nyári Játékoknak.

A zenekar korábbi karmesterei, így Robert Houlihan és Izaki Masahiro mellett a szombathelyieket dirigálja majd Kocsis Zoltán, de hallhatja a közönség a Pannon Filharmonikusokat, a Magyar Rádió zenekarát, és a Budapesti Fesztiválzenekart is.  Az operasorozat december 1-jén indul, először Kodály, majd Puccini és Donizetti műve lesz műsoron. A zenekar koncerttel ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
November 15-én tartjuk azt a nagyszabású gálahangversenyünket, amelyre hívjuk és várjuk valamennyi korábbi meghatározó karmesterét a zenekarnak, természetesen Petró János alapító karnaggyal az élen.

A jubileumra elkészül a zenekar történetét feldolgozó könyv is, de az együttes újabb hagyományaival sem szakít: októberben rendezik az amerikai filmzenéket felvonultató Hollywood Classics-ot, amelynek sztárvendége a tehetségkutatók mezőnyéből kiemelkedő Radics Gigi lesz.