MNB - 2
MNB

Hírek

A „Savaria Győztes” címért több száz négylábú versenyző szállt ringbe hétvégén

2013. július 15., 18:36

A kétnapos, nemzetközi kutyakiállítás az Oladi Művelődési Ház udvarán várta a látogatókat.

A „Savaria Győztes” címért több száz négylábú versenyző szállt ringbe hétvégén

Aprók és nagyok, elegánsak és fegyelmezettek,szeretnivalók és kíváncsiak...a nemzetközi találkozóra igazi egyéniségek érkeztek, hogy szépségüket és tudásukat számos kategóriában mérjék össze.

Pereszlényi István, elnök, MEOE, Szombathely
Ezeket a kutyákat fel kell készíteni erre a megmérettetésre. Csak annak a kutyának van esélye-ha gyönyörű is- amelyik pontosan végre tudja hajtani azokat a feladatokat, amiket itt a körben kell. Gyönyörűen beáll, gyönyörűen mozog, és úgy mutatja magát, hogy mindenki azt lássa, ez a kutya élvezi azt, amit csinál.

Ez az úgynevezett ringdresszúra, amelynek eredményét ezúttal Szombathelyen szemlélhette a közönség és az ellenfelek. Csík Pál Jászberényből érkezett, leonbergi kutyáival.

Csík Pál, Jászberény
Igazából ezeket terápiás kutyának használják nagyon sok helyen,mozgássérültek mellé,gyerekek mellé ajánlott.Igazából társasági kutya,valamikor pásztorkutya volt,csordák őrzésére használták.

A leonbergiek eddigi számos díjuk mellé újat is szereztek ezen a versenyen, ahogyn a szombathelyi dobermann pár is.

Puskás Szilvia,Szobathely
Borzasztóan boldogok vagyunk,ilyenkor nehéz megszólalni, mert még nagyon dobog a szívünk, de nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Erre számos gazdának nyílt még lehetősége a verseny alatt. Mester Virág junior felvezető kategóriában 2. helyet nyert kékszemű ausztrál juhászával. Virág egyébként az évi pontversenyben, holtversenyben is első helyen áll.

Mester Virág,Szombathely
Ők az egyetlenek, akik tényleg jobban szeretik az embert mint saját magukat. Ez a többi állatról nem mondható el. És ahogy hálásak tudnk lenni azért, amit teszünk értük, azt nagyon szépen kimutatják.

A nemzetközi verseny két napja alatt több száz négylábú versenyző lépett porondra. Kaptak díjat a különféle kor és fajtacsoportokba tartozó ebek, versenyeztek kutyapárok de tenyésztési nagydíjat is kiadott a zsűri a találkozón.