Hírek

A Rumi úti rendelőben is felavatták az új betegirányító rendszert

2019. április 29., 14:13

Nem kell kivárniuk a sorukat ezentúl a Rumi úti orvosi rendelőben azoknak a pácienseknek, akik tanácsot kérnek, receptet íratnának, vagy egy vizsgálati ereményt kérnének el. Újabb betegirányító központot avattak - ezzel már öt helyszín kapcsolódott be a programba.

A Rumi úti rendelőben is felavatták az új betegirányító rendszert

Folytatódik a betegirányítási központok kiépítése a szombathelyi orvosi rendelőkben, hétfőn a Rumi úton adtak át új diszpécserszolgálatot.

Puskás Tivadar - polgármester
“Ennek a rendelőegységnek a betegirányító rendszere majd 2 millió forintba került az infrastruktúra kialakítása, és körülbelül a bérköltség olyan 3 millió forintnyi, tehát egy-egy ilyen betegirányító rendszer kialakítása 5 millió forint nagyjából.”

A cél az, hogy minél több idő jusson azokra a betegekre, akiknek feltétlenül találkozniuk kell az orvossal. A rendelési időben hatékonyabb munkát remélnek az itt dolgozók.

Péter László János - háziorvos
“Csak gyógyszert szeretne feliratni vagy egy eredményért jött, amit visz szakorvoshoz, akkor ezért nem kell itt várakoznia, hanem a diszpécser fölveszi a megrendelést, elkéri a recepteket, vagy éppen a beutalót, vagy éppen a már megjött eredményt.”

Eddig négy szombathelyi orvosi rendelőben működött hasonló. A fejlesztések 2014-ben kezdődtek, és azóta a Szűrcsapó, a Váci, a Kiskar utcai és a Jáki úti rendelőben próbálták ki az új betegirányítási rendszert.

Kecskés László - elnök, Egészségügyi Bizottság
“Ennek a tapasztalatai kedvezőek voltak, akkor az egészségügyi szakmai bizottság véleménye alapján a közgyűlés, illetőleg a polgármester úr, valamint az egészségügyi GESZ kiterjesztette ezt a programot.”

A beruházással nemcsak a betegek várakozási ideje csökken, hanem a szakdolgozók munkakörülményei is javulnak.