Hírek

A rendelők és kórházak világával ismerkedtek a gyerekek

2017. november 17., 16:36

Műtős maszkot és kesztyűt húzhattak, plüssmackót gyógyíthattak az Aranyhíd kisdiákjai, akik a doktor nénik és bácsik bőrébe bújva ismerkedtek a rendelők és kórházak világával. Pécsi egyetemisták tartottak egészségnapot az iskolában, ahol minden korosztályt megszólítottak.

A rendelők és kórházak világával ismerkedtek a gyerekek

Az orvostól való félelem leküzdésében segítettek játékos foglalkozásaikkal a pécsi egyetemisták az Aranyhíd EGYMI-ben a gyerekeknek: rendhagyó egészségnapot tartottak az intézmény szakiskolájának szervezésében. A tematikus napot a szombathelyi polgármester nyitotta meg.

Puskás Tivadar - polgármester
“Nagyon fontos, nagyon jó kezdeményezés, hiszen az iskoláskorú gyerekeknek, a kicsiktől a nagyokig különböző témákban különböző, az életkoruknak megfelelő minőségű egészségnevelő, egészségfelvilágosító előadásokat tartanak.”

A gyerekekkel a pécsi egyetem orvostanhallgatói foglalkoztak.

Lendvai Réka - orvostanhallgató
“A gyerekek félnek a doktor  bácsitól, doktor nénitől, a szuritól, és azt szeretnénk, hogy tudják, hogy ez igazából csak ő értük van, és hogy nem kell félni.”

Az egyetemisták speciális plüssmackókkal érkeztek a programra. Azt mutatták meg érdekes és szórakoztató formában, hogy mi történik a gyerekekkel az orvosi rendelőben vagy akár a műtőben.

“Kilenc, tíz… szerintem ez a maci nagyon elaludt, igaz?”

Ilyen egy altatás, ha a beteg egy aranyos mackó. És ilyen a játék belseje, ami segít a gyerekeknek elképzelni, mi zajlik az emberi szervezetben.

Lendvai Katalin - intézményvezető, Aranyhíd EGYMI
“Azt gondolom, hogy a speciális iskolába járó gyerekek számára - minden gyerek számára -, de számukra különösen fontos az, hogy az egészséges életmód, az egészség megőrzése érdekében saját magunk által teendők dolgokat megtanulják.”

Több teremben rendeztek tájékoztató előadásokat: az elhízás veszélyeiről, a kábítószerrel kapcsolatos ismeretekről vagy a kamaszkori változásokról. Az egészségnapon a pályaválasztás előtt álló gimnazistákat is megszólították: az orvosnak készülő szombathelyi fiataloknak a náluk alig néhány évvel idősebb egyetemisták adtak ízelítőt a rájuk váró tanulmányokból.