MNB - 2
MNB

Hírek

A Pinokkió című darab bemutatójára készül a Mesebolt Bábszínház

2013. április 25., 18:30

A Ziránó Színház két művésze a sajtó képviselői előtt engedett betekintést a próbába. A klasszikus mesét személyes történetek gazdagítják, miközben maszkban és kézibábbal is szórakoztatnak a színészek.

A Pinokkió című darab bemutatójára készül a Mesebolt Bábszínház

“-Hát,te ki vagy?
-Pinokkió, Dzsepettó fia. Egy fából faragott ki a papa.
-....jó vicc!”

Nem vicc,ez a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház közös produkciója,melyben a klasszikus Pinokkió történetet dolgozták fel ,nem hétköznapi formában. Collodi története egy 19. századi nevelési regény, annak a kornak a pedagógiai szemléletével átitatva. A darab fontos üzenete, hogy a gyereknek végig kell mennie a fejlődési lépcsőfokokon, meg kell tanulnia a társadalmi elvárásokat ahhoz, hogy felnőtt lehessen.

Kovács Géza-rendező
“Van még egy fontos szempont, hiszen ez egy családi színház, akikkel együtt hozzuk létre, a Ziránó Színház, ezt az előadást és itt nagyon fontos a személyesség. Hogy mi az ő kapcsolatuk ehhez a történethez és így fontos momentum ennek az egész történetnek a családdá válás.”

A produkció annak a sorozatnak a része,melyben a Mesebolt  más, független társulatokkal állít színpadra előadásokat. Most egy kétszemélyes társulaot -férjet és feleséget- hívtak vendégszerepelni.

“Hejj, de kis legény lett belőled!Na, gyere megtanítalak járni.
-Klassz lesz,Papi!”

A Ziránó Színház tagjai pályájuk fontos állomásának tartják a Pinokkiót. A történetet óvodásoknak és kisiskolásoknak is ajánlják.

Pfeiffer Zsófia- bábszínész, Ziránó Színház
“Bárkinek, aki már némi tapasztalattal rendelkezik arról, hogy milyen is az, kikerülni az életbe, találkozni olyan eseményekkel, amikor, ha önmagadat adod, akkor lehet, hogy bajba kerülsz.”

A bemutató április 28-án, délelőtt 10 órakor lesz.