MNB - 2
MNB

Hírek

A nyáron megújul a Paragvári-iskola is

2016. július 20., 15:02

A város húsz iskolájában, óvodájában folynak ezen a nyáron helyreállítási munkálatok. A  héten a Paragvári Utcai Általános Iskolában dolgoznak a GAMESZ karbantartói. Táblákat, székeket, termeket festenek, bútorokat hoznak rendbe, parkettát javítanak.

A nyáron megújul a Paragvári-iskola is

A régi, kopott táblákat festik át éppen a Paragvári-iskolában.

Az intézményben ezen a héten zajlanak a szokásos nyári karbantartási munkák. Elsősorban az elhasználódásból adódó problémákat kell megoldani, például a színüket vesztett székeket is újramázolják. A GAMESZ előzetesen felmérte, mi mindent kellene javítani az intézményekben.

Kőváriné Fekete Marietta - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola
"Rengeteg igényt adtunk le a termek festésére, linóleumcserékre vonatkozólag, bútorok rendbetételére, élfóliacserékre, székek festésére, táblákat szinte valamennyit át kell festeni, ami még hagyományos tábla."

Itt-ott javítani kell a parkettát, a sportudvarban pedig a távolugrógödör szorul felújításra. Nemcsak a nyári karbantartás eredményeként szépül az iskola, az idei szülői munkaközösségi bál bevételéből egy közösségi teret alakítottak ki a B épület aulájában.

"A gyerekeknek itt lesz lehetőségük szünetekben, ebédre várva, vagy a délutáni szabadidejükben hasznosan eltölteni, szép körülmények között a szabadidejüket."

Még hátra van a számítógépek beszerelése, a falra pedig infó tv kerül, amelyen az iskolai élettel kapcsolatos tudnivalókat olvashatják a gyerekek folyamatosan. A nyári karbantartás öt éve a művelődési GAMESZ irányításával folyik az intézményekben az önkormányzat támogatásával.

Lendvai Ferenc - elnök, Gazdasági és Városstratégiai Bizottság
"A felújítási alap 100 millió forint, ez elsősorban a nyári szünetre koncentrálódik, közel 20 intézményben történnek felújítások, kétmilliótól 15 millió forintos értékig, erről mindig a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság dönt."

A Paragváriban ezen a héten lezárulnak a helyreállítási munkák.