MNB - 2
MNB

Hírek

A második félidőben fordított a Falco

2021. január 11., 18:10

A sárga-feketék a Szeged otthonában arattak 12 pontos győzelmet.

 

A második félidőben fordított a Falco

A szezon meglepetéscsapata, a Szeged vendégeként folytatta szereplését az NB I-ben a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. 11:45- Rendesen bekezdtek a csapatok, a meccs elején potyogtak a kosarak, egyik oldalon sem a védekezés dominált. Brown zsákolására Benke válaszolt szép kettessel (12:10). 12:35- Bruinsma triplája után, 20-16-os vendégvezetésnél a Szeged trénere, a korábbi falcós sikeredző, Szrecsko Szekulovics kért időt. 21:45- Az időkérés után megrázta magát a Szedeák, nem hagyta elhúzni a bajnokot, az egykori szombathelyi közönségkedvenc, Govens büntetőivel az első negyed végére két pontra zárkózott, 24-26.

A második etap elején Brown fordította meg az állást egy triplával. 28:00- Két és fél percig nem talált be a gyűrűbe a Falco, rögtön időt is kért Gasper Okorn. 47:42- A folytatásban sem találták a ritmust a sárga-feketék, a Szeged remekül védekezett. A negyed hajrájában Dickey blokkolt hatalmasat, majd a túloldalon Govens volt eredményes, így a nagyszünetben öt ponttal, 42-37-re a hazaiak vezettek.

A második félidőben megrázták magukat a sárga-feketék, Benke kettő plusz egyes akciójával fordítottak és ez volt fordulópont volt a találkozón. 01:18:05- A harmadik negyed végén meglógott a Falco, Perl egy labdaszerzés után előbb végigrohant és zsákolt, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Searcyt, így hat pontra növelte előnyét.

A zárófelvonás elején Perl szenzációs megmozdulásával a tízpontos különbséget is átlépte a Falco. 01:44:38- A hazaiak nagyon akartak és küzdöttek, de már nem volt esélyük visszakapaszkodni a mérkőzésbe. A sárga-feketék a második félidőben megfordították a találkozót és végül 12 ponttal, 83-71-re nyertek a Szeged vendégeként.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Az elején nem tudtam elkapni a ritmust, rossz vállalásokat hoztam. Szerencsére a második félidőben többet tudtam segíteni a csapatnak, úgyhogy nagyon örülök, hogy a végén tudtunk nyerni.”

A Falco hazai pályán folytatta a magyar bajnokságban, szerda este a ZTE együttesét látja vendégül az Aréna Savariában.