MNB
MNB - 2

Hírek

A Magyar Kultúra Lovagjai

2017. május 19., 17:12

Kötetlen beszélgetésen vettek részt a Magyar Kultúra Lovagjai, akik a jövőbeni szorosabb és hatékonyabb együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak. A találkozón a hadtörténeti kiállítóteremben is körülnéztek.

A Magyar Kultúra Lovagjai

“Takács Tolvy tábornoknak, aki celldömölki születésű, az aláírása, akkor Pethő Ernő szerepel benne”

Híres vasi történelmi személyiségek bejegyzéseit nézték meg a Magyar Kultúra vasi lovagjai a Hadtörténeti Intézet és Múzeum fíliájaként működő Hadtörténeti kiállítóteremben a találkozó részeként. A tárlat összeállításában főszervezőként vett részt Jagadits Péter nyugalmazott alezredes.

Jagadits Péter - Magyar Kultúra Lovagja
“2016-ban kaptam meg az előbb említett tevékenységemért a Civil Kerekasztal felterjesztésére a Falvak Kultúrájáért alapítvány által működtetett Magyar Kultúra Lovagrendjének a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet. Számba vettük, hogy addig Vas megyéből 22 fő kapta meg ezt a címet.”

Tizennyolcan élnek már csak közülük - ők viszont mindannyian aktív önkéntes tevékenységet folytatnak. A találkozóra is volt, aki ezért nem tudott most eljönni - viszont együttműködésükről biztosították a társaságot.

Garas Kálmán - Magyar Kultúra Lovagja
“Kulturális programokon kellene közösen részt venni, de legalábbis részesei kellene, hogy legyünk egy-egy szép rendezvénynek.”

Ilyen látványos palástban, ünnepi díszben szoktak szerepelni a rendezvényeken a tagok - ez pedig az a lánc, amelyért mindannyian megdolgoztak.

Kőszegfalviné Pajor Klára - Magyar Kultúra Lovagja
“Hogyha partner lenne nekünk az önkormányzat, a megye, a települések, mi nagyon szívesen, mint a kultúra lovagjai részt vennénk ezeken a rendezvényeken, egy kis színt is vinnénk az egyenruhával, ha megjelennénk.”

Emellett motivációt jelentene a téma iránt érdeklődőknek az aktívabb önkéntes kulturális tevékenységre. A következő találkozót őszre tervezik a Magyar Kultúra Lovagjai.