Hírek

A magyar idegenforgalom imázsfejlesztésére új turisztikai térségeket jelölt ki a kormányzat

2020. szeptember 23., 19:35

Uniós támogatással 4 milliárd forintot fordítanak arra, hogy még vonzóbbak legyen a belföldi értékek. Szombathely és Kőszeg a Bük-Sárvár kiemelt régióhoz tartozik.

A magyar idegenforgalom imázsfejlesztésére új turisztikai térségeket jelölt ki a kormányzat

A programvezető Magyar Turisztikai Ügynökség szerint a Vas megyei kiemelt régió zászlóshajói Bükfürdő és Sárvár nemzetközi vonzerővel rendelkező gyógyfürdői lesznek, (190906alpannonia 23:25-től) de az egészségturisztikai célpontok mellett a környék kulturális értékei sem elhanyagolhatóak. Szombathely, Kőszeg és az Írottkő natúrpark színesíteni fogja a térséget.

Básthy Béla - polgármester, Kőszeg
“Ez megadja nekünk azt a színpadra lépési lehetőséget, ami eddig talán hiányzott. Ebben a szándékban, ami közös marketinget irányoz elő a 11 turisztikai térségben, ebben ott van nekünk az a lehetőség, hogy nem Sárvár és Bük árnyékában legyünk, hanem Sárvár és Büknek a fényében, ha lehet ezt mondani. Tehát, hogy az ide megérkezők megtalálják ezt a várost, ezt a turisztikai kínálatot.”

A szombathelyi idegenforgalmi szereplők sem érzik azt, hogy mellékvágányra kerülnének Bük és Sárvár mellett. Az egyre nagyobb kerékpár- és gyalogtúrás közönségre és a Szombathely életében mindig is erős vallási turizmusra is tud építeni a város.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
"Szombathely adottságai meghatározzák azt, hogy mivel tudunk labdába rúgni. Ez egyértelműen a kulturális vetület, a múzeumok és a másik pedig az aktív turizmus, ami az utóbbi időben egyre népszerűbb, tehát a fürdés mellett, akik eljönnek a térségbe, főleg, aki hosszabb ideig tartózkodik, mondjuk egy fürdőben, egy idő után unalmas egész nap a medencében áztatnia magát. Egy idő után fel szokták keresni a térség városait."

Egy uniós támogatás segítségével 4 millárd forintot kívánnak fordítani a 11 új térség imázsfejlesztésére. A cél, hogy marketingkampányokkal külföldön és belföldön is még vonzóbbá, még piacképesebbé váljon a magyar turizmus. (200921kraft_turizmus 19:30 - 20:30) Bük-Sárvár térséghez kapcsolódva Szombathelyen és Kőszegen kívül még 18 Vas megyei település profitálhat a kampányból.