Hírek

A lakók szerint elviselhetetlen a Szatmár utca forgalma

2020. szeptember 29., 19:04

Aláírásgyűjtésbe fogtak a lakók annak érdekében, hogy legyen egyirányú a Szatmár utca. Megnehezíti az életüket a forgalom, a zaj és a por, a forgalmirend-változástól azt remélik, kevesebb autós használja majd egérútnak ezt a szakaszt. A kérelmet a körzet képviselője eljuttatta a városüzemeltetési osztályhoz.

A lakók szerint elviselhetetlen a Szatmár utca forgalma

Elviselhetetlen a Szatmár utca forgalma - emiatt panaszkodnak a lakók.

"Kibírhatatlan, ami itt van ebben az utcában."

Hajnali 5 órától kezdve rengeteg autó jár erre. A déli oldalról jövő forgalom egérútnak használja a Szatmár utcát a Zanati úthoz, ahelyett, hogy a körgyűrű felé venné az irányt. Sokan errefelé közelítik meg a keleti városrészen lévő üzemeket és a Csaba utcai felüljárót is.

Tóth Győző
"A keleti városrészhez települt üzemek dolgozói igénybe veszik az utat, de nem csak ők, hanem a város más részéből jövő gépjárműforgalom is."

Teherautóval tilos behajtani, kivéve ha áruszállítás történik, de ezt senki sem tartja be. Emiatt az út is egyre rosszabb állapotban van, és a házak is repedeznek.

"30-as tábla van, nagy autókkal, kamionokkal úgy bejönnek, mint a huzat. Nem számít itt semmi sem."

A lakók 90 százaléka aláírta azt az ívet, ami a Szatmár utca egyirányúsításáról szól. A Csaba utca felől lehetne csak behajtani, ettől azt remélik, kevesebb autót kell elviselniük.

Horváth Istvánné
"A Mérleg utca felé menne a forgalom, és 50 százalékkal csökkenne a forgalom." (1-es hangsáv)

Azt is szeretnék elérni, hogy a Szatmár és Jávor utca egyenrangú kereszteződésébe kerüljön ki STOP tábla, mert sok a baleset.

Németh Józsefné
"Egyenrangú útkereszteződés van, meg kellene állni, nem. Szabnak át, hiába van 30-as tábla, hogy lassítani kellene, nem számít."

A lakók kérelmét a körzet képviselője a városüzemeltetési osztályhoz továbbította.

Putz Attila - önkormányzati képviselő
"A város tervei között benne volt egy forgalomtechnikai felülvizsgálat, aminek az összege 10 millió forint lett volna, a Bébic-telepet és a Pick-lakótelepet érintette volt, ez most kikerült a büdzséből, a pénzügyi nehézségek miatt kicsit eltoltuk, de úgy gondolom, hogy ezt a lakói kérést, hogy a Szatmár utca egyirányú legyen, meg lehetne vizsgálni."

A probléma gyökere, hogy kilenc évvel ezelőtt a Pálya utca és a Sólyom utca addig nyílegyenes átvezetésénél egy kanyart alakítottak ki, így aki nem ismeri az adott szakaszt, automatikusan a Szatmár utca felé halad, mert az út íve arra vezet. A lakók kezdeményezéséről a városstratégiai bizottság dönt majd.