Hírek

A kulturális államtitkár látogatása az Iseumban

2011. augusztus 17., 10:49

30 millió forintot ad a kormány a Savaria Történelmi Karnevál programjaira, s valószínűleg további támogatásokra is számíthat a város a kultúra területén. Többek között ez is elhangzott hétfőn este Szőcs Géza, kulturális államtitkár ISEUM-ban tett látogatásakor.

A kulturális államtitkár látogatása az Iseumban

Tárlatvezetés az Iseumbean. Szőcs Géza, kulturális államtitkár többek között a Piranesi rézkarcokat is megnézte hétfőn este Szombathelyen a pár napja átadott  Iseumban. A kiállítótérben rögtönzött sajtótájékoztatón az államtitkár  bejelentette: a kormányzat a szombathelyi városvezetés nyári kulturális programjait - a Savaria Karnevált és a Varázsfuvola operaelőadást - 30 millió forinttal támogatja. Mint elmondta: azok a változások, amelyek az elmúlt évben történtek Szombathelyen, többek között a Weöres Sándor Színház megalapítása az Iseum megnyitása és a Varázsfuvola felélesztése mindenképpen kiemelt figyelmet érdemel.

Szőcs Géza - kulturális államtitkár
Egész Burgenlandból, Karintiából az egész Kárpát-medencéből, Itáliából, érkezniük kell majd az érdeklődőknek. Ez valamennyi pénzbe kerül.

Az államtitkár szerint igaz, hogy alaposan meg kellett húzni a nadrágszíjjat a kulturális kiadások területén, de Szombathely megérdemli a támogatást. Mivel ez egy egyedülálló pontja a Kárpát-medencének, a befektetések biztosan megtérülnek - fogalmazott.  Az iseumi tárlatvezetés után Szőcs Géza felkereste a megújult Savaria mozit is.