Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

A közgyűlést értékelték a pártok

Adásban volt: 2017. június 16.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A városi közgyűlés csütörtöki ülésén egy sor fejlesztéssel kapcsolatban  hoztak döntéseket a képviselők. Ezek, valamint a Czeglédy-ügy jelentették a fő témát a közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon.

Czeglédy Csaba ügye kapcsán  Balassa Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője sajnálatosnak tartja, hogy Szombathely újabb botránnyal került az országos figyelem középpontjába. A továbbiakban a városi fejlesztésekről mindta el a vélemányét. Szerinte az uszoda fejlesztését egy ütemben kellett volna megvalósítani, mert így elkerülhető lett volna az újabb bezárás. A közgyűlés elfogadta a javaslatát, hogy a vásárcsarnokban mégse épüljön színpad. Képviselői keretéből támogatja a Savaria Karneválon Magyar Udvar létrehozását, valamint a Brenner-iskola eszkövásárlásait.

Az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakció kiáll Czeglédy Csaba mellett - erősítette meg Ipkovich György. A baloldali képviselők kifogásolták, hogy a sportkomplexum befejezési határidejét közgyűlési hozzájárulás nélkül hosszabbították meg 50 nappal, ami miatt 1,5 milliárd forintnyi kötbér veszik el. Zárt ülésen tárgyaltak a Styl Ruhagyárról, amelynek helyzetén a frakció szerint  javíthatnának az állami megrendelések, és állami támogatásra lenne szükség a műszaki fejlesztéshez.

Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Czeglédy-ügyről azt mondta: tiszteletben tartják az ártatlanság vélelmét. Kitért arra, hogy a városban számos fejlesztés áll előkészítés alatt, ezekkel kapcsolatban hozott döntéseket a közgyűlés. Így foglalkoztak az uszoda mellett, a sportliget fejlesztésével, valamint a Városháza belsőépítészeti terveivel. Cáfolta, hogy visszaélés történt volna sportkomplexum építésénél, a határidő hosszabbítást a terven felül elvégzendő feladatok indokolták. A sportolók várhatóan októberben vehetik majd birtokba a létesítményt.

A költségvetésben az egyensúly biztosítása a legfőbb feladat - mondta a rendelet módosításáról Molnár Miklós alpolgármester. Amit viszont aggasztónak tart: a vagyonhasznosítási előirányzatból a tervezett 550 millió helyett  eddig csupán 60 millió forint a bevétel. A város viszont csak arra vállalhat kötelezettségeket, amire megvan a pénzügyi fedezet - jelentette ki. A Styl működésével összefüggő napirend kapcsán sajnálatosnak tartja, hogy a hosszúra nyúlt vitában nem kérdezték meg a cég jelenlegi ügyvezetőjét, aki tájékoztatást adhatott volna a társaság jelenlegi helyzetéről, és a jövőjéről.

2017. június 16.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében