Hírek

A Körmend nyerte a vasi kosárrangadót

2019. április 24., 15:06

A két legjobb formában lévő férfi élvonalbeli kosárlabda csapat találkozott egymással hétvégén a bajnokság középszakaszának 4. fordulójában. A Falco hetes, míg a Körmend tizes győzelmi szériával várta az idénybeli harmadik vasi El Classicot.

A Körmend nyerte a vasi kosárrangadót

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a körmendi katlanban, ahol gyorsan magához ragadta a mérkőzés irányítását a hazai alakulat. Bár 7 ponttal ellépett a vendégektől a Körmend, Váradi révén sikerült visszajönnie a meccsbe a Szombathelynek. Az utolsó percben Curry triplájával ugyan felzárkózott 1 pontra a Falco, Ferencz azonban dudaszóra újabb trojkát süllyesztett el - 24:20-szal zárult az első negyed.

A továbbiakban is jobbára a Körmend akarata érvényesült, a szombathelyiek csak futottak az eredmény után. A félidő közeledtével már 10 pontra hízott a hazai előny. Okorn mester időt kért, de hiába - 50:39-nél vonultak pihenőre a felek.

Szünet után sem változott a játék képe, a magabiztos körmendi előny csak nem akart csökkenni. Ekkor jobbára Curry vitte a hátán a vendégeket, majd a triplával bejelentkező Perl, és a negyed végén zsákoló Reddick jelezte, hogy meccsben van a Szombathely.

8 pontos hazai előnnyel vette kezdetét az utolsó negyed, amelyben egy hamisítatlan adok-kapok alakult ki a csapatok között. Az idegek csatájában Okorn mester technikait kapott, a Körmend pedig köszönte szépen és újra 10 pontra növelte előnyét, ami ki is tartott a mérkőzés végéig. A Rába-partiak 95:88-ra győzedelmeskedtek a Falco ellen, megszakítva ezzel a szombathelyiek 7 mérkőzés óta tartó veretlenségét. A Körmend sikerével megerősítette vezető helyét a tabella élén, a Falco pedig a 3. pozíciót foglalja el.

A szombathelyiek legközelebb május 2-án, csütörtökön lépnek pályára a Jászberény otthonában.