Hírek

A jogi bizottság is ülésezett

2015. január 27., 19:16

A csütörtöki közgyűlést megelőzően ezen a héten üléseznek az egyes szakbizottságok, hogy megvitassák a testület elé kerülő előterjesztéseket. A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága kedden délutáni ülésén 26 napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ajtók mögött tárgyalt.

A jogi bizottság is ülésezett

2015 első jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsági ülésén a hétfői gazdasági bizottsági tanácskozás több napirendi pontja előkerült, mint például a Haladás multifunkcionális sportkomplexum-beruházása, a Szent Márton kártyával kapcsolatos tapasztalatok, valamint a rekreációs célú földhasználati szerződések megkötése.

Kedd délután a jogi és társadalmi bizottság meghallgatta a Szombathelyi Települési Értéktár Bizottság beszámolóját. A képviselők ezt elfogadták és arra kérték az Értéktár Bizottságot, hogy a személyi változásokról, és a működési feltételekről szóló javaslataikat fogalmazzák meg és nyújtsák be a februári ülésre. Szó volt egyes közterületek elnevezéséről is. A tagok egyhangúlag elfogadták a meglévő utcákra vonatkozó ajánlásokat. A képviselők javasolták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal történő együttműködési megállapodás megkötését. Szintén a napirendi pontok között szerepelt a Czeglédy Csaba, baloldali képviselő ügyvédi irodáján keresztül lebonyolított játékos-ügynöki tevékenységek kivizsgálása. A bizottság tárgyalta a 2015. évi kiemelkedő sportrendezvények támogatására kiírt pályázati felhívást is.