Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

A Hobbisták SE adventi akciója

Adásban volt: 2018. december 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Szombathelyen hetvenen, országos szinten pedig közel ötszázan vettek részt a Hobbisták SE adventi akciójában, mellyel az ötletgazdák a mozgás, a sportolás pozitív hatásaira akarták felhívni a figyelmet. A résztvevők két óra alatt ezer négyütemű fekvőtámaszt hajtottak végre.

Szombathelyen, a Hobbisták találták ki az Advent Burpree 1000 elnevezésű akciót, melyhez nagyon rövid időn belül az ország számos részéből csatlakoztak csapatok, sportegyesületek. Így vasárnap reggel 9 órakor a vasi megyeszékhelyen kívül Nyíregyházán, Budapesten és Sopronban is elkezdték a sportolni, mozogni vágyók a 120 percen át tartó komoly próbát, melynek keretében 1000 négyütemű fekvőtámaszt kellett megcsinálniuk. Összesen mintegy ötszázan vállalták a kihívást.  

Bertha György - elnök, Hobbisták SE
“A mozgás, gyakorlatilag csak erről szól a dolog. Hogy rájöjjenek az emberek arra, hogy milyen egyszerű a sporttal egészségesebbnek lenni, egészségesebbnek maradni. Akár egy negatív dologból is pozitívan kijönni ezáltal. Mind szellemileg, mind testileg.

A szombathelyi sportegyesület palettáján több sportág is szerepel. Így például az ökölvívás és a thai box is. Ezekben már országos szinten is rendelkeznek élversenyzőkkel. Emellett pedig igen fontosnak tartják a szabadidő hasznos eltöltését. Nem véletlen, hogy az egykori olimpiai és világbajnoki ezüstérmes súlyemelő, Krutzler Eszter is náluk találta meg a számára legideálisabb mozgásformákat.

Krutzler Eszter
“Igazából a sport nekem az életem. Gyerekkoromtól fogva folyamatosan sportoltam. Egyszerűen nem tudom abbahagyni. Valamit mindig kell csinálni. A súlyemelés után ez egy olyan sport, amiben megvan minden: az erő, az állóképesség. Azért választottam ezt.”

A négyütemű fekvőtámaszok után a Hobbisták újabb kihívásokra várják majd az érdeklődőket. Az már tény, hogy a következő akció január 20-án az egyik szombathelyi nagyáruházban lesz. Természetesen az is a sportról szól majd.

2018. december 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében