MNB
MNB - 2

Hírek

A hétvégén Szombathely lesz a magyar táncsport fővárosa

2020. szeptember 30., 22:44

39 egyesület képviseletében közel 600 táncos indul a TáncSport Magyar Bajnokságokon, amelyet a Sportházban rendeznek.

 

A hétvégén Szombathely lesz a magyar táncsport fővárosa

A Magyar Táncsport Szakszövetség a hétvégén Szombathelyen rendezi a TáncSport Magyar Bajnokságokat, melynek az AGORA Sportház ad otthont. Az eseményt megelőző sajtótákékoztatón elhangzott: óriási dolog, hogy a februári Tíztánc Magyar Bajnokság után a táncosok számára legnagyobb jelentőségű hazai versenynek is Szombathely lesz a házigazdája. Az önkormányzat 2 millió forinttal támogatta a verseny megrendezését.

Horváth Soma - alpolgármester
“Szombathely a tánc fővárosa, és az, hogy a nemzetközi táncversenyt nem tudtuk megtartani a járványhelyzet miatt, az fájdalmas dolog. Szerettük volna azt, ha idén is meg tudunk felelni ennek a megnevezésnek és azzal, hogy a Táncsport Magyar Bajnokság - ami a fővároson kívül más városokban nem szokott lenni - most itt lesz Szombathelyen, ez egy hatalmas dolog.”

A kétnapos versenyhétvégére 39 egyesület képviseletében közel 600 táncos nevezett, a párosok a gyerektől a senior korosztályig standard és latin táncokban húsz kategóriában mérhetik össze tudásuk a parketten. A szombathelyi LORIGO TSE hét párossal indul.

Faludiné Lovas Henriette - művészeti vezető, LORIGO TSE
“Nagyon remélem, hogy mindegyik szombathelyi táncsport egyesület úgy fog innen hazamenni, hogy valamilyen éremmel, vagy jó helyezéssel. Talán annyit mondhatok az egyesületem nevében, hogy vannak esélyesek a dobogóra is. Remélem, hogy hasonlóan a februári tíztánc bajnoksághoz, éremmel fogunk hazatérni. “

A páros kategóriák versenyei mellett megrendezik a Formációs Magyar Bajnokságot is, ahol összesen nyolc csapat száll harcba a magyar bajnoki címért. A szervezők kérik a nézőket a járványügyi előírások betartására, a sportházban egyszerre maximum 600 fő tartózkodhat a bajnokság idején.