Hírek

A hazai pályán játszó Egis Körmend nyerte a vasi kosárlabda-rangadót

2018. november 27., 14:07

Az edzőjüket búcsúztató Rába-partiak nagy küzdelemben 92:88-ra verték a Falco-Vulcano Energia KC  együttesét.

A hazai pályán játszó Egis Körmend nyerte a vasi kosárlabda-rangadót

Némi meglepetésre nagyságrendekkel jobban kezdte a házigazda Körmend a megyei kosárrangadót. A távolról remekül célzó Rába-partiak szinte pillanatok alatt tíz pontos előnyre tettek szert és ezt az első negyed végéig meg is tudták tartani. A második felvonásban viszont megrázta magát a Falco és a nagyszünetig megfelezte a hátrányát. A 49:44-es állásról induló harmadik etap elején is a szombathelyiek maradtak lendületben és a 25. percben a mérkőzés folyamán először átvették a vezetést. Ezt követően viszont a hazaiak kaptak lábra és végül ha nehezen is, de 92:88 arányban megnyerték a rendkívül küzdelmes, izgalmas összecsapást.  

Alekszandar Pustahvar - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Nehéz meccs volt. Mindenki tudja, hogy ez egy különleges mérkőzés. Jó volt látni a küzdelmet a győzelemért. A fontos pillanatokban a körmendi együttes játékosai jobb döntéseket hoztak. Gratulálunk a sikerükhöz.”

A Falco elleni mérkőzésen búcsúzott a körmendi csapattól a vezetőedző, Antonis Constantinides, aki családi okok miatt távozik a Rába-partiaktól. Tanítványai győzelemmel búcsúztatták a ciprusi szakembert.

Ferencz Csaba - csapatkapitány, Egis Körmend
“Sajnos elmegy tőlünk az edzőnk, akit nagyon megkedveltünk. Nagyon sok sikert értünk el együtt. Nagyon sajnálom, hogy ez így alakult. Teljes mértékben megértem az indokait. Megbeszéltük ezt.”

Győzelmének köszönhetően a Körmend feljött a tabella második helyére, míg a vesztes Falco visszacsúszott a nyolcadik pozícióba. A bajnokságban a válogatott programja miatt rövid szünet következik. A szombathelyiek legközelebb december 6-án, csütörtökön lépnek pályára, amikor az Alba Fehérvár együttesét fogadják az Aréna Savariában.