Hírek

A hatodik Falco kupaezüst

2019. február 18., 15:15

A második helyen végzett a Magyar Kupában a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata. A szombathelyiek a döntőben 92:83-ra kaptak ki a címvédő Szolnok együttesétől.

A hatodik Falco kupaezüst

Annak ellenére, hogy Airington, Strahinja Milosevic és Kovács Péter személyében három meghatározó játékosát is sérülés miatt nélkülözte, mégis a Szolnok kezdte jobban a Magyar Kupa döntőjét. A Tisza-partiak Vojvoda és Benke remeklésének köszönhetően az első negyed végén 11 ponttal jártak előrébb, a szombathelyiek távolról hihetetlenül pontatlanul céloztak. A második etapban tovább növelte előnyét, az Olaj és a félidőben már 47:32-re vezetett. Térfélcserét követően sem sokat változott a játék képe, és Vojvodáék a harmadik 10 perc végére gyakorlatilag eldöntötték a találkozó sorsát. A 65:44-es állásról induló zárónegyedben ugyan Váradiék alaposan felzárkóztak, de győzelmi esélyük egyetlen pillanatig sem volt. Végül 92:83 arányban kikaptak. Így a klub történetének hatodik Magyar Kupa ezütérmét gyűjtötték be.    

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagy tempóban kezdtünk, illetve kezdtek ők. Az kicsit meglepett minket, bár fel voltunk rá készülve. Kicsit beragadtunk. Nem kaptuk el a ritmust. A külső dobásaink nem mentek be, ami ha a Szolnok ellen nem megy, akkor vannak bajok. Ez meg is mutatkozott ma. Azt gondolom, hogy kitettük szívünket-lelkünket, nem azon múlott, hogy küzdöttünk vagy nem.”

A Szolnoki Olaj KK nyolcadik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát. A harmadik helyen a Debrecen gárdája végzett, miután a bronzmérkőzésen 112:91 arányban legyőzte a Jászberény csapatát. A nyolcas döntő legértékesebb játékosának Benke Szilárdot választották meg a szakemberek.