Hírek

A gyermeknevelésről Jakupcsek Gabriellával

2015. április 21., 16:44

Gyermeket nevelni mindig is kihívást jelentett, napjainkban ez az állítás még inkább napirenden lévő kérdés. Ezt a témát járta körül Jakupcsek Gabriella vendégeivel, az MMIK színháztermében a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ által szervezett kerekasztal beszélgetésen.

A gyermeknevelésről Jakupcsek Gabriellával

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat több mint 120 milló Ft uniós támogatást nyert „Az áldozattá válás megelőzése, áldozatsegítés Szombathelyen” című projekt megvalósítására. Ennek keretében kerekasztal-beszélgetést rendeztek pénteken az MMIK-ban.

Kulcsár Lászlóné, intézményvezető, Pálos Károly-szolgálat
"Ez a mai alkalom egy lakossági fórum, ahol a gyermekneveléssel kapcsolatosan, illetve a gyermeket érhető veszélyekre szeretnénk felhívni a figyelmet, és egy kicsit szórakoztató jelleggel próbálunk híres embereket megkérdezni a gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikról."

A beszélgetés során a résztvevők olyan témákat jártak körül, mint a serdülőkori szerhasználat, az online közösségek és az internet veszélyei. Az est házigazdája Jakupcsek Gabriella volt.

Jakupcsek Gabriella, műsorvezető
"Magam is több műsorban feszegettem már a gyermekneveléssel kapcsolatos összes problémát és én is mindennap küzdök vele."

A műsorvezető Trokán Péter színművészt, Horváth Meggie énekest, valamint Demetrovics Zsolt pszichológust kérdezte a gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikról. A rendezvényre szépszámú hallgatóság gyűlt össze.

Csiszár Zsófia
"A mai estére több céllal érkeztem, egyrészt személyes nagy kedvencem Jakupcsek Gabriella, a másik cél mint gyakorló anyuka kíváncsi vagyok arra, hogy a gyerekneveléssel kapcsolatban hogy vélekednek, hátha hallok új praktikákat, vagy megnyugszom, hogy mindenki hasonló problémákkal kűzd."

A beszélgetésen szó esett a szülők és az iskola közti feszültségről, valamint a serdülőkori önazonosságkeresésről.