Hírek

A Gothard-iskolában vendégeskedett a vízilabda válogatott

2018. december 12., 15:54

Világliga-selejtező mérkőzése előtt a Gothard Jenő Általános Iskolában vendégeskedett a magyar férfi vízilabda válogatott. Az intézményben hosszú évek óta zajlik vízilabda utánpótlásképzés, így nem meglepő, hogy a gyerekek rajongva fogadták a pólósokat.

A Gothard-iskolában vendégeskedett a vízilabda válogatott

Kitörő örömmel fogadták a diákok a vízilabda utánpótlásképzésben résztvevő társaikat az iskola tornatermében. A vízipólós növendékek egy kis humoros, ötletes bemutatóval kedveskedtek vendégeiknek, akik előszeretettel játszanak Szombathelyen, és ha már itt járnak, rendszeresen betérnek az intézménybe is.

Vári Attila - elnök, Magyar Vízilabda Szövetség
"2000-ben fát ültettünk és ez a jó kapcsolat látszik, majdnem minden évben visszajárunk. Én nagyon köszönöm az itt lévő tanároknak, pedagógusoknak, hogy igenis szeretik a vízilabdát és a tanulás és a sport közös, és ez jelenti az alapot a magyar vízilabdának."

A szövetség elnöke hozzátette: nem véletlenül szervezhet Szombathely évről évre rangos nemzetközi versenyeket, hiszen folyamatosan fejlődik a vízisportok infrastruktúrája a megyeszékhelyen. A Gothard-iskola és az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület közötti eredményes együttműködés több mint egy évtizedre nyúlik vissza.

Nagyné Tancsics Ildikó - igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola
"Nagyon fontos a mind a két félnek, hogy a tanulmányokban és a sportban is eredményeket és sikereket érjenek el a gyermekeink, erre kölcsönösen figyelünk. Kb. 30 új vízilabdásunk van minden tanévben, ami azt jelenti, hogy az összlétszám az 100, 100 tanulónk vízilabdázik a Gothardban."

Szombathelyen példaértékű az a lépcsőzetes munka, amellyel mára OB I-es élvonalbeli csapatot sikerült felépítenie az AVUS-nak - hangzott el az eseményen.

Juhász Tibor - elnök, AVUS
"Nagyon fontos, hogy itt beindult immár 14 éve a vízilabda, hiszen erre épül a középiskola, aztán az egyetem is. Mi szeretnénk még szorosabbá tenni, megteszünk mindent azért, hogy akár egy tanuszoda is épülhessen ide az iskolába, hogy még több gyerek tudjon vízilabdázni, szeretnénk természetesen, hogy minél több vízilabdásunk legyen a Gothard-iskolában."

Az esemény végén kölcsönösen ajándékokkal kedveskedtek egymásnak a házigazdák és vendégeik.