Hírek

A Fradi már kifogott a Halin

2019. március 19., 14:28

Két győztes mérkőzés után szenvedett ismét vereséget a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A sereghajtó szombathelyiek az éllovas Ferencváros otthonában kaptak ki 2:0-ra.

A Fradi már kifogott a Halin

Nagy meglepetésre az előzetesen teljesen esélytelennek tartott szombathelyiek előtt adódott a mérkőzés első komolyabb helyzete, ám Funsho a 23. percben kihagyta a 100 százalékos ziccert. Nem sokkal később a Fradi is elszalasztott egy nagy gólszerzési lehetőséget, mivel Varga nem tudta gólra váltani a Gorriarán által kiharcolt 11-est. Az éllovas fővárosiak ugyan a folytatásban is fölényben játszottak, de csak a 70. percben tudták megszerezni a vezetést, amikor Lovrencsics megpattanó lövése kötött ki a Haladás kapujában. Az esetnél Király Gábor les állást reklamált, amiért a játékvezető előbb sárga, mald pedig piros lappal büntette. Az emberhátrányban játszó szombathelyiek a 79. percben kapták meg a kegyelemdöfést. Ekkor Sigér hat méterről, kapásból továbbított Rózsa hálójába, és ezzel be is állította a 2:0-ás végeredményt.  

Szerhij Rebrov - vezetőedző, Ferencvárosi TC
“Ebben a ligában nincsenek könnyű mérkőzések. Mivel az első félidőben nem tudtuk megszerezni a vezetést, ezért idegessé váltunk. De a második játékrészben feltörtük a falat és megérdemelten nyertünk.”

A mérkőzésen Karakó játékvezető rengeteg téves ítéletet hozott, melyek zömével a Haladást sújtotta. Először befújt a Ferencvárosnak egy erősen véleményes 11-est, majd pedig megadott egy olyan gólt, ami szabálytalan körülmények között született. Ráadásul kiállította a teljesen jogosan reklamáló Királyt.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“A probléma az, hogy pont a Fradinak vezetnek így és a kupacsapatainknak vezetik így a mérkőzéseket. Aztán kikerülünk a nemzetközi porondra és ott előjönnek a férfiak és akkor meg nézegetik a játékosaink, hogy hol van a galamblelkű magyar bíró, aki ezeket mind lefújja. Szerintem ezen is változtatnunk kell, ha nemzetközi szinten akarunk elérni valamit.”

A Haladás továbbra is a tabella utolsó helyét foglalja el,  és 11 pont a hártánya a még bentmaradást érő pozícióban állomásozó Diósgyőrrel szemben. A bajnokságban a válogatott programja miatt rövid szünet következik. A vasiak legközelebb március 30-án lépnek majd pályára, amikor a Puskás Akadémia együttesét fogadják a Rohonci úti stadionban.