Hírek

A Falco bravúros győzelmével elvette a Szolnok otthoni veretlenségét

2019. május 09., 12:11

Hetedszer csapott össze ebben a szezonban a Falco és a Szolnok csapata az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban. A szombathelyiek célja a 2. hely megszerzése a playoff előtt, ehhez azonban előbb idegenben, az eddig hazai pályáján veretlen Szolnok ellen kellett nyernie Gasper Okorn csapatának.

A Falco bravúros győzelmével elvette a Szolnok otthoni veretlenségét

Kosáresővel kezdődött a mérkőzés első negyede. Eleinte a vendégek vezettek, majd az 5. perctől már a Szolnoknál volt az előny. Váradi triplájával 24:24-ről várhatták a csapatok a folytatást. A forgatókönyv nem változott: felváltva vezetett hol az egyik, hol a másik együttes. A félidő hajrájában Perl hibátlan büntetőivel 1 pontos Falco-előnnyel, 44:45-nél vonultak pihenőre a felek.

A harmadik negyed sem hozott változást, szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. Okorn mester 4 pontos szolnoki vezetésnél hiába kért időt, a végjátékra 67:60-nal fordultak. Az utolós etapban már majdnem 10-zel ment a házigazda, ám Govens révén zárkózott a Falco. Igazi adok-kapok alakult ki a pályán. Balmazovics kosaraival előbb egyenlített, majd a vezetést is átvették a vasiak. Az utolsó másodpercekben Váradi sikeres középtávolijával győzött a Falco. A vége 84:85 lett.

Perl Zoltán - játékos, Falco-Vulcano Energia KC
"Egylabdás mérkőzésen nagyon apró dolgok döntenek, most mondhatnánk, hogy a végén a Beni megszerezte a támadó lepattanót és vissza tudta pöcizni, de előtte mi is adtunk egy támadó lepattanót az ellenfélnek, úgyhogy nagyon kis dolgok döntenek, szerencse is. Most mi voltunk az a csapat, aki ezzel jobban tudott élni."

A Szolnok 21 sikeres tétmérkőzést követeőn szenvedett újra vereséget hazai környezetben.

Dragan Alekszics - vezetőedző, Szolnoki Olaj KK
"Kemény mérkőzés volt, mi egy kicsit más összetételű és más játékot alkalmazó Falcora készültünk, úgyhogy ehhez a center nélküli játékhoz a mérkőzés során kellett alkalmazkodnunk és új megoldást találnunk. Jól védekeztünk, jól támadtunk, de ennyi támadó lepattanót hagyni az ellenfélnek nem lehet, így úszott el a győzelem."

A középszakasz zárásaként vasárnap 18 óra 30 perctől a Falco az éllovas Körmendet fogadja az Aréna Savariában.