Hírek

A DVSC ellen zárja az őszt a Hali

2018. december 14., 15:35

Szombaton a Debrecen ellen játssza a 2018-as esztendő utolsó bajnoki mérkőzését a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A találkozó után a sereghajtó gárda tagjai szünetet kapnak és majd január 3-án állnak újra edzésbe.

A DVSC ellen zárja az őszt a Hali

Gőzerővel készül a szezonzáró Debrecen elleni mérkőzésre a Haladás labdarúgócsapata. Horváth Ferenc vezetőedző Aréna című sportmagazinunkban úgy nyilatkozott, hogy játékosai mindenképpen győzelemmel szeretnék zárni a nem éppen sikeresnek mondható őszi idényt. Ehhez a tabella hatodik helyén álló Debrecen gárdáját kellene felülmúlnia a sereghajtó szombathelyi együttesnek.  

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“A hétfő, keddi edzésen azért volt, akinek a száját kellett összevarrni, volt akinek az orrát. Érzem, hogy harapnak, de egy kicsit becsapós ez. Nem tudni, hogy ebből hétvégén mi fog kijönni. De látom a fiúkon azt, hogy ezt a mérkőzést nagyon szeretnék megnyerni. Jó esély lenne arra, hogy ez a fél év kicsit kozmetikázva legyen.”

A Debrecen elleni találkozót követően a csapat tagjai január 3-ig pihenőt kapnak. Horváth Ferenc jelentős változások tervez a téli holtidényben: több olyan játékos van a keretben, akivel a továbbiakban nem szeretne együtt dolgozni, és természetesen olyanok is akadnak, akiket szívesen látna Haladás-mezben. Ezekkel az elképzelésekkel  kapcsolatban persze nem ő, hanem a klub vezetői, tulajdonosai mondják majd ki a végső szót.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Ez nem éppen a legideálisabb arra, hogy játékosokat tudjunk idehozni. Hiszen a tél egy kicsit holtszezon. Pláne magyar játékosokat hozni minél többet, akinek van némi kötődése vagy a klubhoz, vagy legalább az országhoz. De nem biztos, hogy ez sikerülni fog.”

A Haladás szombaton 17 órakor fogadja a Rohonci úton a Debrecen csapatát. Ugyanebben az időpontban a kiesés ellen harcoló két rivális közül a Kisvárda az MTK-t fogadja, míg a Diósgyőr Pakson lép pályára.