Hírek

A Derkovitson koncerteztek a szimfonikusok

2020. május 22., 15:55

Strauss akkordjaival hívták koncertre a Derkovits lakótelepen élőket csütörtökön este a szimfonikusok. Házhoz vitték a komolyzenét, a hangversenyterembe ugyanis még nem mehet a közönségük.

A Derkovitson koncerteztek a szimfonikusok

Kicsik és idősebbek is szívesen hallgatták a muzsikát. Levente édesanyjával és nagymamájával élvezte a dallamokat. A család azt reméli, a járványidőszak után is lesznek hasonló események a városban.

Fenyő Katalin
“Nagyon fantasztikus élmény, nemrég költöztem ide, ez már a második ilyen élmény számomra, a kisunokám nagyon élvezte, sajnos el kellett neki mennie, de boldog volt, hát fantasztikusak ezek a zenészek, szerintem nagyon sok boldogságot hoznak itt a lakótársaknak, úgyhogy szeretnénk minél sűrűbben, ha lehet kérni!”

A tervek szerint eljutnak a negyed órás minikoncertek a megyeszékhely minden lakótelepére a következő hetekben.

Kiss Barna - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
“Koncertterembe még nem hívhatunk látogatókat, ezért úgy döntöttünk, hogy mi jövünk el látogatóba a reménybeli közönségünkhöz, és ennek úgy vélem, úgy véljük kollégáinkkal együtt, hogy egyik legjobb eszköze a szabadtéri koncertsorozatok lakótelepeken, fontos a lakótelepek kihangsúlyozása, mert itt vannak azok a terek, ahol viszonylag sok emberrel lehet találkozni!”

Több tucatnyian élvezték az erkélyeken a különleges élményt nyújtó könnyed komolyzenét: polkát, tangót.

Kovács Róbert - kürtművész, Savaria Szimfonikus Zenekar
“Nagyon remek hangulatú kis hangverseny volt, nagyon örülünk, hogy végre együtt játszhattunk, hiszen az elmúlt hetek arról szóltak, hogy mindenki otthon, magában felvett egy-egy szólamot, és azt a technika segítségével összeraktuk, és itt végre mi is együtt játszhattunk, mi is élvezhettük a zenét, és hát reméljük, hogy a közönség is, akinek nem jutott élő zene itt az elmúlt hetekben, ők is élvezték ezt a kis koncertet, én úgy láttam, hogy igen, sokan voltak kint az erkélyeken, tapsoltak, remélem, hogy tetszett nekik!”

Jövő kedden a KISZ lakótelepen folytatják a koncertek sorát, majd a Joskar-Ola, az Oladi lakótelep, a Stromfeld és a Minerva következik.