MNB
MNB - 2

Hírek

A Comenius Program zárásaként 19 külföldi pedagógus az Oladi ÁMK-ban

2012. május 23., 17:46

A partnerség két éve alatt a tanárok és diákok meglátogatták egymás országait, megismerték az iskolarendszert, a pedagógiai módszereket, valamint az angol nyelvet is gyakorolhatták. A programra korábban 6 millió forintot nyert az iskola.

A Comenius Program zárásaként 19 külföldi pedagógus az Oladi ÁMK-ban

Lengyel-, Spanyol- és Olaszországból érkeztek tanárok. Háromnapos ittlétük alatt színes programokon vesznek részt. Ma a múzeumfaluba látogattak el, megismerkedtek a magyar népi építészettel, a régi mesterségekkel és nem mindennapi használati tárgyakkal is.

"Háncsból van elkészítve, belül meg lószőr hurkok."

A Comenius Program két éve indult. Ez idő alatt meglátogatták egymás országait, iskoláit.

Jerzy Karczewski - tanár, Lengyelország
"Ez kiváló alkalom arra, hogy megismerkedjünk egymás problémáival, módszereivel. Magyarország nagyon tetszik, jó lehetőségnek tartom, hogy ellátogathattunk ide. Szeretnénk továbbra is fenntartani ezeket a kapcsolatokat, kicserélni a tapasztalatainkat."

Az iskola hatmillió forintot nyert pályázaton, ebből 24 tanár és diák utazhatott külföldre. Minden országban a keresztény kultúra mentén szerveztek számukra programokat.

Németh Zoltán
"Mi Lengyelországba mentünk el, sok szép helyen jártunk, az iskolát is megnéztük, nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk."

Megismerkedtek az adott ország pedagógiai módszereivel, és még az angol nyelvet is gyakorolhatták.

Móritz Tiborné - projektmenedzser
"Nyelvi szempontból ez egy fantasztikus lehetőség, mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak. Megismerjük ezeknek az országoknak az iskolarendszerét, amit be tudunk építeni a saját pedagógiánkba, és ennek nagyon tudunk örülni, hogy számunkra is kitágul ez a pedagógiai program."

A OÁMK Simon István Utcai Általános Iskolája a program során tíz olasz diákot fogadott, most pedig három lengyel tanuló jött látogatóba. A csoport holnap a Balaton-felvidékre és a Káli-medencébe megy kirándulni, pénteken a horvátzsidányi Peruska Mária kegyhelyre és Kőszegre indulnak.