Hírek

46. Savaria Táncverseny és Tíztánc Világkupa

2011. június 14., 14:47
A világ legjobb táncosai mérkőztek meg egymással a Művelődési és Sportház parkettjén. Szombaton rendezték a 46. Savaria Nemzetközi Táncversenyt és Tíztánc Világkupát. A nemzetközi versenyen részt vett fővédnökként Czene Attila sportért felelős államtitkár.
46. Savaria Táncverseny és Tíztánc Világkupa

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legrégebbi versenytáncos rendezvénye. Rimányiné Kiss Anikó szakmai vezetőként 1966-ban először szervezte meg a városban ezt a rangos viadalt. Nemrég életműdíjat kapott a Magyar Táncsport Szakszövetségtől, ezért is köszöntötték most, a 46. Savaria táncversenyen. A Tíztánc Világkupát Czene Attila sportért felelős államtitkár nyitotta meg.

Czene Attila - sportért felelős államtitkár
Itt a legjobbak táncolnak. Amióta én is táncoltam, azóta a táncot sportnak tekintem, hiszen nagyon kemény munka. Itt tényleg a világ legjobbjai vannak, ebben a műfajban.
 
A délelőtti elődöntők után 12 páros jutott a középdöntőbe, köztük a közönség kedvence a sokszoros magyar bajnok Mikes Anna-László Csaba duó.

Grünwald Stefánia - igazgató, Agora Szombathelyi Kulturális Központ
Ez a 46. Savaria Nemzetközi Táncverseny, Tíztánc Világkupa, ami a táncversenyek sorozatában az egyik legrangosabb rendezvény. Ahogy a neve is mutatja, nagyon szép számmal gyűlt össze a mezőny.
  
A latin és standard táncokkal parkettre lépő párosok teljesítményét 9-tagú nemzetközi zsűri pontozta. A várakozásokkal ellentétben nem a magyar, hanem az orosz páros nyerte a Tíztánc Világkupát. Egy svéd televíziós társaság tánctörténeti filmsorozatot készít, amit számos európai csatorna is műsorára tűz. A paso doble-t és bécsi keringőt bemutató részeket Spanyolország és Ausztria mellett a Savaria Táncversenyen forgatták.