Hírek

3D-s filmek a Savaria Moziban, már a nemzetközi premier időszakában

2012. október 11., 17:27

A digitális fejlesztésektől nagyobb nézőszámot várnak, de nyílt nappal is csalogatják az érdeklődőket. A sajtó munkatársainak rendezett bemutatón az új filmekből nyújtott ízelítőt a filmszínház.

3D-s filmek a Savaria Moziban, már a nemzetközi premier időszakában

Ezeket a képeket csak 3D-s szemüvegben élvezhetik a nézők. Október elején megkezdte az ilyen filmek vetítését a Savaria Mozi, így a digitalizálást követően az elavult kópiáktól végleges búcsút vehetnek a szakemberek.

Mayer Rudolf - intézményegység-vezető, AGORA
"Ilyen filmről vetítetgettünk, ez nagy dobozban érkezett általában vonattal vagy mostanában postán. Ezt teljesen elfelejthetjük, novemberben nincs a piacon 35 mm-es film. Nincs tovább."

A technikai fejlesztéstől azt várják, hogy többen mennek moziba.

Grünwald Stefánia - igazgató, AGORA
"Szeretnénk nyílt napokat tartani, bárki bejöhet ingyenesen, térítésmentesen az utcáról, megnézheti azokat a demo filmeket, amelyeket most a sajtó munktársai is láthatnak. Megnézhetik a vetítőtermeket, a vetítőgépeket, magát a gépházat, ha erre van igény, oda is beviszik őket, hiszen itt egy teljesen új, mondhatni világszínvonalú technika lett beépítve mindkét terembe."

Októberben minden filmet premier időszakban vetítenek, melyre korábban nem volt példa, hiszen a régi típusú kópiákra hónapokat kellett várni. A sajtó képviselőinek tartott mai bemutatón a közeljövő sikerfilmjeiből válogattak.

Józing Antal - újságíró, Alon.hu
"Én így nem láttam még mozit 3D-ben.Televízióban láttam,valamelyik bevásárló kp-ban, az nem igazán nyűgözött le, ez egészen más dolog szerintem. Ez azért egy sokkal határozottabb élmény, mint a televízió."

Kozma Gábor - újságíró, Vas Népe
"Régi mozis vagyok, az tény, de ez megdöbbentő és meghökkentő egyszerre, főleg a tömegjeleneteknél, ahol sokan vannak vagy a hegyvonulatok, a tűzgömbök, autóversenyek vagy sok ember drukkol egy stadionban, az tényleg érzékletes.Vagy a mélytengeri felvételek James Cameronnál, úgy lehet látni, mintha szemben mennénk, kinyúlik, tényleg megdöbbentő."

A Savaria Mozi vetítővászna 120 négyzetméteres, így igazán nagy felületen élvezhetik a nézők a látványt. A hanghatás pedig modern és élethű. A technikai megújulás közel 100 millió forintba került, az összeg harmadát az önkormányzat biztosította.