Hírek

37. Savaria Nemzetközi Női Röplabda Kupa

2016. augusztus 18., 13:51

Péntektől három napon át Szombathelyen rendezik meg a 37. Savaria Nemzetközi Női Röplabda Kupa küzdelmeit. Az esemény részleteit a szervezők sajtótájékoztató keretében ismertették a média képviselőivel.

37. Savaria Nemzetközi Női Röplabda Kupa

Puskás Tivadar polgármester
“Nagy öröm a számunkra, amikor Szombathelyen sporteseményt rendezhetünk. Most itt a 37. alkalommal kerül megrendezésre a Savaria női röplabdatorna. Ez az én korosztályomban régi emlékeket ébreszt.”

Puskás Tivadar polgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg azt a sajtótájékoztatót, melynek témája a 37. alkalommal megrendezésre kerülő Savaria Kupa volt. A tornán a magyar női röplabda-válogatott mellett az osztrák, a francia és a szlovák nemzeti csapat vesz majd részt. A lemondások miatt  kifejezetten tartalékos összeállításban szereplő magyarok  a szombathelyi  viadallal kezdik meg a felkészülést a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre.

Liliom Rita csapatkapitány
“Én azt gondolom, hogy akik most itt vannak, azok küzdeni fognak. Lehet, hogy nem ez lesz az év tornája, amin még résztveszünk, de azt tudom, hogy  együtt fogunk küzdeni és nem lesz látható az, hogy valaki is hiányzik közülünk.”

A magyar válogatott mindhárom mérkőzése 18 óra 30 perckor kezdődik majd az Aréna Savariában. Pénteken az osztrákok, szombaton a szlovákok, míg vasárnap a franciák ellen lépnek pályára Liliom Ritáék. A belépőjegyek ezer, illetve ezerötszáz forintba kerülnek.