MNB
MNB - 2

Hírek

30 éves a Szombathelyi Közterület-felügyelet

2017. szeptember 15., 15:47

1987. szeptember 17-én kezdte meg Szombathelyen működését a Közterület-felügyelet. Fennállásának 30 éves jubileuma alkalmából az Őrvidékházban tartottak kis ünnepséget. Az elmúlt időben országosan is példaértékű feladatbővülésen és fejlesztésen ment keresztül a biztonságot szolgáló szervezet – hangzott el a rendezvényen.

30 éves a Szombathelyi Közterület-felügyelet

Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
Ha egy település lakóit megkérdezzük, hogy számukra mi az, ami leginkább meghatározza, hogy az adott településen szeretnek élni, vagy nem, akkor az elsők egyike a biztonság.

Egy település egyik legfontosabb értéke a biztonsága. Szombathelyen nem csak törvénytisztelő állampolgárok élnek, hanem jól dolgoznak a rendvédelem munkatársai. Így köszöntötte a fennállásának 30. jubileumát ünneplő Közterület-felügyelet a város polgármestere az ünnepségen.

A szervezet fejlődése az utóbbi öt évben felgyorsult. Többek között a megújult gyepmesteri telep Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat néven is a Közterület-felügyeletbe integrálódott.

Varsányi Péter - igazgató, Közterület-felügyelet, Szombathely
Bővült az eszközparkunk két motorral és egy szolgálati gépjárművel, a kamerarendszert szintén a közterület-felügyelet szervezeti kereteibe integrálták, aminek az eredményeként ma már 67 térfigyelő kamera működik a város biztonságán.

Létrejött a 24 órás, úgynevezett gyors reagálású szolgálat, amely a kamerafelvételeken látottak alapján vonulnak azonnal a helyszínre, ha szükséges.

Hollósi Gábor korábbi rendőrkapitányként és a rendészeti szakgimnázium igazgatójaként is köszönetet mondott a közterület-felügyelőknek a hatékony együttműködésért.

Hollósi Gábor - igazgató, Rendészeti Szakgimnázium, Körmend
3 éve kötöttünk egy együttműködési megállapodást, és tanulóink tényleg nagy lelkesedéssel, természetesen az előírt vizsgák letételét követően szolgálatot látnak el a közterület-felügyelet központjában.

Az ünnepségen a katasztrófavédelem megyei igazgatója hangsúlyozta, a biztonság közös felelősség.

Bognár Balázs – igazgató, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A tűzoltók, a rendőrök, a mentőszolgálat és a közterület-felügyelet munkatársaira is igaz, felelősek vagyunk a saját környezetünk biztonságáért. Örülök, hogy azonos utat járunk.

A jubileum alkalmából Puskás Tivadar díszoklevéllel köszönte meg a közterület-felügyelők munkáját. A szervezet igazgatója pedig emlékplakettel adott át a város, valamint a rendvédelmi szervek vezetőinek, a bűnmegelőzési bizottság elnökének.