MNB - 2
MNB

Hírek

30 év - 30 kép kiállítás a Fő téren

2020. október 22., 22:59

A 30 képből álló installáció megmutatja a város legfontosabb eseményeit, és az önkormányzat működését is. Az első tabló az 1990-es évből hoz fotót, az utolsó az idei eseményekből válogat. A kiállítást Nemény András polgármester nyitotta meg.

 

30 év - 30 kép kiállítás a Fő téren

Nemény András
Valószínűleg itt a képeknél azt fogja látni, ami az önkormányzat legboldogabb pillanataiból való.

A polgármester felidézte az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb eseményeit. Köztük a felújított strand medencéjében készült képet. (a fb élőben a 12,40-nél található kép) Kiemelte, nem csak az elvégzett munka, de a döntések mögött megjelenő érzelmek is felidéződnek a képek láttán.

Horváth Soma- alpolgármester
Szerintem mindenki egy picit beleláthatja magát. Remélem, hogy sok önkormányzati képviselő eljön megnézni ezt a kiállítást, azok közül, akik részt vettek az elmúlt 30 év munkájában. És akár egy-egy képen, amin éppen nincsenek is rajta azt a momentumot is magukénak érzik majd, hiszen részt vettek annak a döntésnek a meghozásában.

Az alpolgármester hangsúlyozta, ez a tárlat sok szempontból emlékezetes a város életében. Az installáció ötletgazdái nem voltak könnyű helyzetben, hiszen három évtizedből kellett válogatni.

Prieger Szabolcs - programszervező
Minden évből egyetlenegy képet kellett kiemelni. Sokan azt mondták, hogy szinte lehetetlen. De olyan sok minden történt, hogy nehéz volt egyet kiemelni. Úgy válogattunk, hogy legyen benne kulturális esemény, legyen politika és láthassunk a tablókon olyanokat is, akik már nem lehetnek közöttünk.

Az önkormányzatiság három évtizedét bemutató tárlat egy hónapig a Városháza előtti téren látható, majd az intézmény folyosóin kap helyet. A tervek szerint a feldolgozott képi anyagból később egy könyv is készülhet.